Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ruke, laktovi i koljena - izdajice godina

Ruke, laktovi i koljena - izdajice godina

Ruke, laktovi i koljena - izdajice godina
  • Objavljeno: Srijeda, 17.12.2008.
  • Broj pregleda: 2.447
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nakon četrdesete godine života ruke, laktovi i koljena nemilice otkrivaju ono što žene pokušavaju na svaki način sakriti: tragove godina.

Koža na ovim dijelovima ima manje prirodne masnoće i više odumrlih stanica, pa je stoga treba njegovati hidratantnim kremama i pilinzima kako bi što duže ostala elastična.

Ruke su neprestano izložene štetnim vanjskim utjecajima, često su u vodi i u stalnom su kontaktu s predmetima. Pored toga, koža na rukama s godinama postaje tanja i pojavljuju se bore, na što utječe i neadekvatna njega.

Problem sa koljenima i laktovima nalazi se upravo u njihovoj funkciji - savijanju. Na tim mjestima lojne žlijezde nisu dovoljno aktivne pa koža ima manje masnoće, a čestim savijanjem, brže se troši i vlaga u epidremu. Zbog toga je koža tu zadebljana i hrapava, a na kolenima, dolazi i do stvaranja neprivlačnih "jastučića". Kod žena sa viškom kilaže jastučići će biti veći zbog naslaga masnoće, ali ni mršavice ih se ne mogu lako rješiti.

Ni slavne ličnosti nisu pošteđene ovih problema. Glumica Demi Moore je svojevremeno potrošila deset tisuća dolara na estetsku operaciju kojom je otklonila "višak" kože s koljena, a fotografi su nedavno ovjekovječili namreškana koljena Cindy Crawford, pa se vjerojatno i ona sprema na sličan zahvat. Ostale žene koje sebi ne mogu priuštiti ovakve skupe zahtjeve ne trebaju očajavati jer postoje i jeftinije i manje invazivne metode da bi se doskočilo opuštenoj koži na koljenima, grubim laktovima i isušenoj koži ruku.

Osnova je redovni piling. Redovno skidanje odumrlih stanica spriječit stvaranje grube kože i potaći stvaranje nove epiderme. Većina salona za ljepotu u svojoj ponudi ima piling koljena, laktova i ruku, ali to možete učiniti i sami kod kuće.

U slučaju njege ruku, prije samog pilinga, dobro ih je nekoliko minuta držati u mlakoj vodi i odabranom preparatu. To može biti i kombinacija 2 dl maslinovog ulja sa 2-3 žličice soli i 10 kapi ulja lavande. Nakon toga napravite piling i namažite ruke hidratantnom kremom.

Komentari

Najnovije

Najčitanije