Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što tjelesna mast govori o vama?

Što tjelesna mast govori o vama?

Što tjelesna mast govori o vama?
  • Objavljeno: Utorak, 05.10.2010.
  • Broj pregleda: 1.274
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nema ženskog tijela koje je oblikom identično. Možda očajavate zbog svoje sposobnosti da dobijete ili gubite težinu na stražnjici i u grudima. Oblik tijela i gdje ćemo pohraniti masnoće je obično zapisano u genima, ali ponekad tvrdoglave naslage masti mogu biti osnovni razlog zdravstvenih problema.

Trbuh
Ako uvijek završite sa većim trbuščićem nakon posebno nezdravog tjedana to bi moglo biti zbog stresnog načina života. Kada smo pod stresom naše tijelo proizvodi previše hormona kortizola koji uzrokuje da tijelo pohranjuje masnoće. Da bi se vaše tijelo opustilo i nosilo sa stresom na zdraviji način, pokušajte s meditacijom i vježbama poput joge. Jednostavno uzmite pet minuta pauze kada osjetite da ste pod stresom.

Koljena i listovi
Deblja koljena i listovi nisu samo loše vijesti za vašu garderobu, oni su također ključni pokazatelj da nemate dovoljno hormona rasta i da ne spavate dovoljno. Drugi razlog za debljanje nogu moglo bi biti zadržavanje vode. Odlazite na počinak ranije ili ako ne možete zaspati, popijte čaj od odoljena.

Bokovi i leđa
Nema ništa gore nego vidjeti izbočine masti ispod preuskog grudnjaka, ali prije nego kupite novo rublje probajte smanjiti unos ugljikohidrata. Mast koja se skladišti u ovim područjima je znak da proizvodite previše inzulina, a također je znak upozorenja za dijabetes. Prebacite se na ugljikohidrate s niskim GI, kao što su integralni kruh i tjestenina, smanjite unos šećera da izgubite težinu u tim područjima.

Bedra, prsa i nadlaktice
Nakupljanje naslaga na ovim područjima znači da proizvodite previše estrogena. To može biti zbog vrste kontracepcijskih pilula koje uzimate i iz nekih kemikalija u plastici koje oponašaju estrogen. Razgovarajte sa svojim liječnikom o promjeni pilule i ako pijete vodu iz plastične boce, prebacite se na staklenu.

Struk
Hormoni štitnjače mogu uzrokovati nakupljanje masti na ovom području, a može biti uzrokovano trovanjem teškim metalima iz vode iz slavine, metalnim plombama i fluoridom u pasti za zube. Investirajte u filter za vodu i konzumirajte dosta vlakana kako bi se oslobodili metala iz tijela.

Komentari

Najnovije

Najčitanije