Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sunce, toplina i ljeto - "neprijatelj“ za vene i kapilare!

Sunce, toplina i ljeto - "neprijatelj“ za vene i kapilare!

Sunce, toplina i ljeto - "neprijatelj“ za vene i kapilare!
  • Objavljeno: Petak, 17.07.2015.
  • Broj pregleda: 1.148
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sunce, toplina i ljeto - "neprijatelj“ za vene i kapilare!

Osim ugode ljeto nam donosi neugodna iznenađenja i nelagode kao što su izražen osjećaj težine i boli u nogama, simptomi koje povezujemo sa bolesti proširenih vena i venske cirkulacije. Pretjerano sunčanje i toplina ne odgovara nogama jer se tada krvne žile šire, povećana je sklonost upalama , voda se zadržava u organizmu, što rezultira pojačanim oticanjem nogu, pojavom osjećaja težine i grčeva. Znači, uz zdravstveni problem narušava se i ljepota nogu.

Gotovo trećina odrasle populacije pati od bolesti proširenih vena. Na njenu pojavu utječu brojni čimbenici, način života, zanimanje (dugotrajno stajanje, sjedenje), nedovoljna fizička aktivnost, trudnoća, a i neki od lijekova. Bolest može imati i nasljedni karakter.

Jeste li znali? Ženske noge i stopala stare brže od muških!

Žene su posebno ugrožene zbog djelovanja ženskih spolnih hormona na širenje vena. Proširene vene i kapilare vidljive su iznad tridesete godine života kod svake druge ili treće žene a sa starenjem se situacija dodatno pogoršava.

U osoba srednje i starije životne dobi koje imaju izražene proširene kapilare i vene liječenje traje tijekom cijele godine, i zimi noge imaju "neprijatelje“, kao što su smanjena fizička aktivnost i hladnoća, ali i previše zagrijane prostorije. Važno je ne zapustiti se i ne zanemariti problem.

Simptomi koji pozivaju na uzbunu!

Vene su krvne žile koje transportiraju krv prema srcu i sadrže valvule koje onemogućuju povratak krvi u suprotnom smjeru i tako prkose gravitaciji. Varikozne vene nastaju kada valvule oslabe i tada se krv može nakupljati u ekstremitetima, cirkulacija slabi i krv se ne može nesmetano vraćati prema srcu. Prvi znakovi poremećaja obično se javljaju na stražnjoj ili unutrašnjoj strani nogu, manifestiraju se kao povećane, plave ili ljubičaste ispupčene žile, a mogu se javiti i sitnije kapilare koje podsjećaju na paukovu mrežu. Takve popucale kapilare su značajno manje i bliže površini kože, a mogu se javiti i na licu.

Važna je preventivna terapija u vidu pravilne prehrane, uzimanja odgovarajućih dodataka prehrani, kontrole tjelesne mase, izbjegavanja visokih temperatura i redovite tjelesne aktivnosti. Preporučljiva je svakodnevna lagana šetnja, vožnja biciklom i plivanje. Plivanje je vrlo korisno jer hladna voda sužava krvne žile i djeluje poput masaže.

Reagirajte na vrijeme, ne zanemarujte proširene vene. Bioflavonoidi rješenje iz prirode!

Najdjelotvornije iz prehrane su bioflavonoidi. Manje je poznato da se bioflavonoidi nalaze i kao osnovne djelatne tvari u kremama i bezreceptnim lijekovima koji se koriste za ublažavanje tegoba s proširenim venama. Sve te tvari potječu iz biljne hrane, posebice citrusnog i bobičastog voća. Bioflavonoidi se izdvajaju iz voća i uz vitamin C dodaju pripravcima, te tako sa vitaminom C pojačavaju antioksidativni učinak. Na taj način stabiliziraju stijenke krvnih žila, dovode do smanjenja krhkosti i povećanja elastičnosti stijenki žila i kapilara. Bioflavonoidi sprečavaju širenje i omogućavaju uništavanje nastalih malignih stanica. Osim toga, sprečavaju nastanak tromba, smanjuju upalne procese, djeluju protiv bakterija.

Pročišćeni bioflavonoidi se koriste u dozi od 1 g dnevno, tijekom 8 tjedana, a u cilju prevencije se koriste manje doze.

Rješenje iz prirode koje će pomoći da ljeto provedete s lakoćom i osmjehom - PIP PropoCijan kapsule!

Zahvaljujući sinergiji vitamina C i bioflavonoida PropoCijan kapsule su snažan i prirodan antioksidans koji podržava ravnotežu staničnog metabolizma, potiče stvaranje kolagena za normalnu funkciju kože vena i kapilara!

Uz Propocijan kapsule :

  • smanjite izraženost paučastih kapilara te proširene vene i komplikacije na koži,
  • olakšajte bolove i osjećaj neugode u nogama,
  • vratite elastičan i gladak izgled kože.

Za normalnu funkciju kože, vena i kapilara - Propocijan kapsule!

Komentari

Najnovije

Najčitanije