Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

ERGObaby nosiljka za zdravo i sretno dijete!

ERGObaby nosiljka za zdravo i sretno dijete!

ERGObaby nosiljka za zdravo i sretno dijete!
  • Objavljeno: Utorak, 25.09.2012.
  • Broj pregleda: 2.092
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nošenje djece ima brojne prednosti za njihov fizički, emocionalni i kognitivni razvoj. Dojenčad kojoj se dosljedno pruža fizički kontakt i emocionalna sigurnost imaju veće izglede da se, već tokom odrastanja i sazrijevanja, ponašaju suosjećajno i blagonaklono prema drugima.

Djecu bi trebalo nositi u ergonomski ispravnom položaju:

  • Dijete bi trebalo biti okrenuto prema roditelju jer je to jedini ispravan položaj za dječju kralježnicu i kukove. U tom položaju se dijete u svakom trenutku može skloniti od vanjskih podražaja i uspostaviti kontakt očima s roditeljem kako bi vidjelo njegov izraz lica i socijalne znakove, te procijenilo situaciju. Također, taj je položaj pogodan za dojenje i omogućava mirno spavanje u kojem tijelo nosiljke pridržava glavu i vrat usnulog djeteta.
  • Materijal nosiljke bi trebao pokrivati cijeli stražnji dio bedara djeteta, sve do koljena. Široko dno nosiljke trebalo bi osigurati da donji dio nosiljke ne vrši pritisak na zdjelicu i spolne organe što je osobito štetno kod dječaka.
  • Djetetove noge trebaju biti podignute pod ispravnim kutom od 90°.

Ergonomski dizajnirana meka strukturirana nosiljka ERGObaby podržava prirodni sjedeći položaj za razvoj djetetovih kukova, zdjelice i kralježnice. ERGObaby nosiljka omogućava nošenje djece od rođenja do vrtićke dobi. U ERGobaby nosiljci djeca se nalaze u ergonomski ispravnom položaju, u principu jednakom kao da su u marami ili mei-tai nosiljci, samo što se strukturirane nosiljke ne vežu nego se kopčaju plastičnim kopčama, na sličan način kao ruksaci.

Takav položaj ispravan je i za roditelje.

Dijete je okrenuto prema roditelju, a taj položaj ne prebacuje težište djeteta prema van i na taj način čuva vrat i leđa osobe koja nosi dijete.

Široke i debelo podstavljene naramenice jamče dodatnu udobnost tokom nošenja.

Široki podstavljeni pojas oko struka pomaže da se težina djeteta rasporedi između ramena i kukova roditelja i sprječava se prekomjerno opterećenje vrata, ramena i pritisak na kralježnicu.

Raspodjela težine između ramena i kukova roditelja ublažava i fizički napor nošenja djeteta jer se osjeti samo 1/3 težine djeteta.

ERGObaby je najraznovrsnija nosiljka na tržištu: može se nositi sprijeda, straga i bočno:

  • Dok je dijete jako malo, najbolje je nositi ga na trbuhu.
  • Radoznali jednogodišnjaci vole se nositi na boku i sudjelovati u svemu što roditelji rade.
  • Veća djeca obično vole promatrati svijet s leđa roditelja, a to je i najlakši položaj za dulje šetnje i planinarenja.

Jedna nosiljka odgovara djetetu od rođenja do 20 kg!

Za nošenje novorođenčadi koristi se umetak koji omogućava pravilno nošenje sasvim malih beba, već od 3 kg. Umetak omogućava nošenje djeteta u prirodnom, uspravnom položaju, s čvrsto poduprtom glavom i leđima kako kralježnica ne bi bila prekomjerno opterećena.

Dječje noge raširene su oko tijela roditelja što potiče idealan razvoj dječjih kukova.

Kada dijete dođe u dob od 4 do 6 mjeseci, umetak se može izvaditi i dijete se stavlja izravno u nosiljku.

Nosiljka je testirana za izdržljivost do 40 kg, a preporučamo da svoje dijete nosite u ERGObaby nosiljci do 20 kg.

Nosiljka se lako postavlja pomoću kopči čija je izdržljivost i kvaliteta testirana i potvrđena. Za dodatnu sigurnost svaka kopča ima elastičnu sigurnosnu omču koja može preuzeti težinu djeteta.

Naramenice, pojas oko struka i svi drugi dijelovi nosiljke namještaju se po duljini kako bi se nosiljka u trenu prilagodila veličini djeteta ili osobe koja nosi dijete.

Kapuljača prekriva glavu djeteta i prilagođava se veličini djeteta. Štiti od sunca, vjetra, kiše i drugih vremenskih neprilika, omogućava mirno spavanje, osigurava prostor za smirenje djeteta u bučnom ambijentu i omogućava diskretno dojenje.

Zbog svoje lake upotrebe ERGObaby je prikladan za nošenje po kući ili na kratke relacije, a zbog udobnosti dobar je izbor i za dulje šetnje ili planinarenja. Svaka se nosiljka lako namješta za različitu djecu ili osobe različite visine, a njen sportski izgled dodatno privlači očeve koji su često manje skloni nosiljkama za djecu.

ERGObaby nosiljka može se nabaviti u više oblika i boja, ovisno o Vašim potrebama i životnom stilu.

Mikroedra d.o.o.
Kukuljevićeva 20
10000 Zagreb, Croatia
tel: +385 (0)1 48.22.132
fax: +385 (0)1 48.22.133

www.mikroedra.hr

Komentari

Najnovije

Najčitanije