Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kakva su djeca rođena tijekom jeseni?

Kakva su djeca rođena tijekom jeseni?

Kakva su djeca rođena tijekom jeseni?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.09.2015.
  • Broj pregleda: 556
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vrijeme rođenja vaše bebe može utjecati na neke faktore kasnije u životu. Za to postoje znanstveni dokazi, ali to ne znači da im trebate slijepo vjerovati.

Naime, rast i razvoj vašeg djeteta uvelike ovisi o tome jeste li imali ikakvih komplikacija tijekom trudnoće i vašim životnim navikama tijekom trudnoće. Zapamtite da zdravlje vaše bebe u velikoj mjeri ovisi isključivo o vama i o tome kako ćete se brinuti o sebi tijekom trudnoće.

Provjerite prosječnu visinu i težinu djece.

Viša su

Jedno istraživanje je pokazalo da su djeca rođena tijekom kasnog ljeta ili jeseni u prosjeku nešto viša od djece rođene tijekom zime i proljeća.

Znanstvenici vjeruju da je za to zaslužno majčino izlaganje suncu tijekom ljeta, što pomaže u povećanju razine vitamina D u tijelu koji je jako važan za rast i razvoj kostiju.

Provjerite čudesne prednosti vitamina D.

Imaju zdravije kosti

To isto istraživanje je pokazalo da djeca rođena tijekom kasnog ljeta ili rane jeseni imaju veći postotak koštanog tkiva, u odnosu na djecu rođenu tijekom drugog vremenskog razdoblja.

Dokazano je da izlaganje suncu tijekom trudnoće može pomoći u smanjenju rizika od nastanka osteoporoze kasnije u životu djeteta.

Pročitajte zašto trebamo vitamin D.

Odlični su sportaši

Istraživanja su pokazala da djeca rođena tijekom jeseni trče čak 10% brže, skaču čak 12% više i da imaju čak 15% više tjelesne kondicije od djece rođene tijekom proljeća.

Znanstvenici opet vjeruju da je za to zaslužna izloženost vitaminu D. Ili je za to zaslužna činjenica da djeca rođena tijekom jeseni u školu polaze tek iduće godine i da su zbog toga u prednosti pred ostalom djecom.

Sklona su astmi

Istraživanja su pokazala da djeca rođena tijekom jeseni imaju za čak 30% veći rizik od nastanka astme, u odnosu na djecu rođenu tijekom nekog drugog godišnjeg doba.

Znanstvenici vjeruju da je za to kriva sezona gripe s kojom se bebe rođene tijekom jeseni suočavaju neposredno nakon rođenja. To oslabljuje imunitet i povećava rizik od nastanka autoimunih bolesti kasnije u životu.

Otkrijte 4 tajne jakog imuniteta!

Sklonija su alergijama na hranu

Znanstvenici iz Finske su ustanovili da djeca rođena tijekom listopada i studenog imaju veći rizik od nastanka alergija na neke namirnice, naročito na mlijeko i jaja.

Stručnjaci vjeruju da je za to zaslužna visoka razina polena tijekom proljeća, što može narušiti razvoj imuniteta fetusa. Također je za to zaslužna i sezona gripe koja nastupa neposredno nakon bebinog rođenja.

Obrazovanija su

Istraživanje znanstvenika iz Velike Britanije je pokazalo da su djeca, rođena tijekom srpnja i kolovoza među najmanje uspješnima u razredu, dok su djeca rođena tijekom listopada i studenog među najuspješnijima.

Znanstvenici vjeruju da je za to zaslužan kasniji polazak u školu, što im daje određene prednosti u odnosu na drugu djecu.

Komentari

Najnovije

Najčitanije