Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Koje su osobine savršenog grudnjaka za dojenje?

Koje su osobine savršenog grudnjaka za dojenje?

Koje su osobine savršenog grudnjaka za dojenje?
  • Objavljeno: Srijeda, 18.07.2012.
  • Broj pregleda: 2.213
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Procjenjuje se da 75% žena (koje nisu trudne) nosi pogrešnu veličinu grudnjaka i da je taj postotak u trudnoći i dok žena doji još veći!

Već u šestom tjednu trudnoće, Vaše grudi će početi rasti što je priprema za dojenje, a u 12. tjednu, Vaš rebra će se podignuti što će uzrokovati proširivanje prsnog dijela tijela.

Većini žena dojke će se povećati za jedan ili dva broja košarica, te će se proširiti u dijelu prsnog koša barem za jedan broj.

Fleksibilnost i prilagodljivost su ključni elementi u dizajnu grudnjaka za trudnice  i grudnjaka za dojenje.

Podrška i udobnost

Podrška i udobnost idu ruku pod ruku. Za potporu su kod grudnjaka najvažnije naramenice, predio ispod prsa te oblik košarica.

Široke naramenice i pojas ispod prsa trebali bi biti barem malo elastični i košarice bi trebale biti mekane kako bi dojkama omogućile rast, a ipak davale podršku.

Mnogi stručnjaci za dojenje ne preporučuju grudnjake sa žicom, jer to može dovesti do upala dojki, a u nekim slučajevima i mastitisa.

Fleksibilnost i praktičnost funkcija

Veličina majčinih grudi može varirati i do 2 broja između dojenja, stoga je neophodna sposobnost grudnjaka da prilagodi košarice i pojas ispod prsa veličini prsa kako bi grudnjak bio udoban i funkcionalan za dojenje. Svi podesivi Carriwell grudnjaci dolaze s besplatnim produžetkom prsnog dijela za maksimalnu udobnost i širinu, te imaju jedinstvene elastične košarice koje se savršeno prilagođavaju veličini dojki.

Dojenje u kojem je dovoljno koristiti se jednom rukom je vrlo važno za dojilje jer dok jednom rukom drže bebu, drugom rukom mogu spustiti košaricu s dojke. Omogućavanje što većeg kontakta koža na kožu između majke i djeteta tijekom dojenja je iznimno važno. To se najbolje postiže sa grudnjakom za dojenje koji omogućava maksimalnu otkrivenost dojke, kada se vanjski dio košarice spusti, bez da se ugrožava podrška za grudi.

Carriwell grudnjaci diskretno drže jastučiće za grudi, bilo od svile, pamuka ili vune. Držanje jastučića za grudi na mjestu je važno i psihološki jer kada je žena sigurna ona je i samopouzdanija.

Dizajn, stil i kvaliteta

Curenje majčinog mlijeka između podoja je stvarnost dojenja. Pranje i trajnost grudnjaka za dojenje  je vrlo važno. Svi bijeli Carriwell grudnjaci mogu se prati na 60 stupnjeva, a grudnjake u boji preporučljivo je prati na 40 stupnjeva.

Također je važno da grudnjak zadrži svoj oblik i veličinu tijekom svog životnog ciklusa, posebice ako se redovno pere.

Kombinacija meke čipke i mikro vlakana potiče cirkulaciju zraka, a to rezultira udobnim i prozračnim grudnjakom.

Naša linija bez šavova ima Oekotex certifikat koji potvrđuje našu predanost zaštiti okoliša.

Carriwell već više od 14 godina podržava trudnice i nove mame udobnim i praktičnim donjim rubljem, kroz rastuću, kupcima posvećenu maloprodajnu mrežu u više od 30 zemalja, a i dalje će stvarati i razvijati grudnjake za dojenje koji su fokusirani na udobnost, fleksibilnost, podršku, stil, dizajn i na važnosti omogućavanja kontakta koža na kožu između majke i djeteta.

Od sada je Carriwell dostupan i u Hrvatskoj!

Mikroedra d.o.o.
Kukuljevićeva 20
10000 Zagreb, Croatia
tel: +385 (0)1 48.22.132
fax: +385 (0)1 48.22.133
www.carriwell.hr

www.mikroedra.hr

Komentari

Najnovije

Najčitanije