Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Razvoj i rast djeteta - 5. mjesec

Razvoj i rast djeteta - 5. mjesec

Razvoj i rast djeteta - 5. mjesec
  • Objavljeno: Nedjelja, 27.03.2011.
  • Broj pregleda: 24.067
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

1. tjedan

Istraživači vjeruju da vaša beba sada može shvatiti sve osnovne zvukove koji čine njen materinji jezik. Od sada pa do 6 mjeseci života, beba će razviti sposobnost da da neke vokalne zvukove, što znači da možete čuti riječi poput "ma-ma" ili "ta-ta." Dok stručnjaci kažu da je prerano za bebu da poveže te zvukove s ​​vama i vašim partnerom, ipak je predivno čuti ih.

Možete potaknuti bebu da pokuša komunicirati zrcaljenjem ili oponašanjem njenih izraza i zvukova. Ona vas sada može pokušati oponašati.

Reagirajući kada beba stvara buku ili pokušavajući nešto reći, pomoći ćete dijetu da nauči važnost jezika. To će mu također pomoći da bolje razumije uzrok i posljedicu. To je odlično za bebino samopouzdanje. Počet će shvaćati da pobuđuje reakciju kada govori.

Prvih četiri do šest mjeseci života, beba dobiva sve hranjive tvari koje su joj potrebne od majčinog mlijeka ili formule. Ipak, roditelji često žele početi bebi davati krutu hranu.

Istina je da je bebin probavni trakt sada više razvijen kao i jezik, pa se čini logičnim da je vrijeme za početak hranjenja hranom poput kašica. Ali, postoje dobri razlozi da pričekate.

Kasniji početak s krutom hranom može smanjiti moguće alergijske reakcije. A ako mislite da će kruta hrana pomoći da beba spava cijelu noć, studije su pokazale da ne možete računati da će se to dogoditi.

Ako niste sigurni kada uvesti krutu hranu, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Komentari

Najnovije

Najčitanije