Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

5 namirnica koje bi svaki muškarac trebao jesti

5 namirnica koje bi svaki muškarac trebao jesti

5 namirnica koje bi svaki muškarac trebao jesti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.06.2010.
  • Broj pregleda: 15.369
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Masna riba

The American Heart Association preporučuje ribu, osobito masnu ribu, barem dva puta tjedno. Masna riba je nevjerojatno hranjiva, poput lososa, skuše, pastrve, tunjevine, srdele i haringe. Sadrže mnogo bjelančevina, malo zasićenih masnoća, a bogate su kalcijem i za srce zdravim omega 3 masnim kiselinama.

Omega 3 masne kiseline pronađene u ribama imaju učinak na čišćenje krvožilnog sustava. One smanjuju viskoznost krvi i zgrušavanje, snižavaju razine lipida i krvni tlak. Omega 3 masne kiseline mogu smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara, a također pomažu liječiti tkiva oštećena od slabe cirkulacije.

Za opće zdravlje, to nije tako loše. Omega 3 masne kiseline smanjuju tjelesne upale koje doprinose mnogim bolestima, a istraživanja sugeriraju da mogu igrati ulogu u sprečavanju Parkinsonove i Alzheimerove bolesti. Losos, skuša i sardina imaju najviše razine zdravih omega-3 masnoća, iako su sve navedene vrste riba dobri izvori.

Tuna je bogat izvor minerala kao što su selen, magnezij, kalij i B vitamin, uključujući niacin, B1 i B6. Ona je također odličan izvor aminokiseline triptofan, koja pomaže regulirati apetit, poboljšava san i raspoloženje. Losos ima visoke razine istih nutrijenata, osim što je dobar izvor vitamina B12 i koncentrirani izvor vitamina D. Masne ribe su najbogatiji izvor prirodnog vitamina D. Sardine nude vitamin D, B12, te kalcij. Haringa je izvrstan izvor B12 i selena, a dobar je izvor B6 i fosfora.

Ovo voće bi muškarci trebali jesti za bolji seksualni život!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije