Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kada muškarac želi dijete...

Kada muškarac želi dijete...

Kada muškarac želi dijete...
  • Objavljeno: Utorak, 07.07.2015.
  • Broj pregleda: 1.844
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kada muškarac želi dijete...

Postoji jedna poslovica koja, u prijevodu, glasi otprilike ovako: "Svaki muškarac trebao bi izgraditi kuću, posaditi drvo i imati dijete." Prva dva zadatka relativno je jednostavno ispuniti. Treći zadatak, očinstvo, za sve više muškaraca je teško dostižan, ili čak neostvariv cilj.

Širom svijeta sve je manje i manje novorođene djece za što postoji niz razloga. Danas je gotovo 10-15 % parova bez djece, a da to nije njihov izbor i dogovor. Različiti su razlozi radi kojih se parovi suočavaju s problemima u zanošenju, pri čemu su poremećaji kod žene, muškarca ili kod oba partnera jednako učestali.

Poremećaji kod muškarca

U 40-60 % slučajeva, umanjena plodnost (subfertilitet) kod muškarca uzrokovana je manjkavostima u spermogenezi (smanjena proizvodnja spermatozoida). Ispitivanja dokazuju da je tijekom posljednjih 50 godina došlo do 58 %-tnog pada broja spermija u ejaklulatu odraslog muškarca. , Pregledom više od 100 objavljenih ispitivanja uočljiv je značajan pad u gustoći (koncentraciji) spermatozoida u sjemenoj tekućini unazad 60 godina, prvenstveno u SAD, Europi i Australiji (između 1 i 3 % godišnje).

Brojni su razlozi umanjene plodnosti u muškaraca - u visokoindustrijaliziranim zemljama genetika, stres, promjene načina života, ali isto tako i prehrambene navike - sve zajedno su čimbenici, alarmatno učestale, smanjene spermatogeneze i kvalitete spermatozoida.

Dok je, istovremeno, mnogo različitih vrsta liječenja, uključujući in vitro fertilizaciju (IVF, izvantjelesnu oplodnju), dostupno za žene koje imaju dijagnosticiran određeni stupanj neplodnosti, mogućnosti za rješavanje ključnog problema, kvalitete spermatozoida, kod muškaraca su vrlo ograničene.

PROfertil je prvi dijetetski pripravak (dodatak prehrani) koji povoljno djeluje na kvalitetu muških spolnih stanica, a time i na liječenje smanjenog oplodnog potencijala muškaraca. Njegova učinkovitost dokazana je u kliničkim ispitivanjima u kojima je liječenje unosom mikronutrijenata rezultiralo poboljšanjem kvalitete spermatozoida.

profertil.png

Sastav PROfertila - potrebna količina vitamina neophodna je za pokretljivost spermatozoida!

L-karnitine

Tijelo ga proizvodi samo a djeluje kao supstrat energije za spermatozoid. Kao vitaminoid, L-karnitine pomaže i u boljoj pokretljivosti spermija i njihovom broju.

L-arginine

Aminokiselina koja je ljudskom organizmu potrebna u velikim količinama, značajno poboljšava pokretljivost i broj spermija, kako su i dokazala ispitivanja.

Koenzim Q10

Može povećati uspješnost oplodnje, kao i broj i pokretljivost spermatozoida.

Vitamin E

Antioxidant, vitamin - neophodan za zdrav imunološki sustav, bolju pokretljivost spermatozoida i njihovu penetraciju u jajnu stanicu.

Cink

Uz poznata antioksidativna svojstva i uključenost cinka u brojne biokemijske procese u tijelu. cink kao element u tragovima pospješuje gustoću spermija, progesivnu pokretljivost i podiže razinu testosterona kao hormona neophodnog proces spermatogeneze.

Folna kiselina

Neophodna je za rast i dijeljenje stanica (hematopoeza) kao i za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i zaštitu krvožilnog sustava. Dokazan je povoljan učinak folne kiseline na kvalitetu spermatozoida.

Glutation

Glutation je tripeptid sastavljen od tri aminokiseline (glicina, cisteina i glutaminske kiseline) i važna je komponenta antioksidativnog enzima glutation peroksidaze koji ima značajnu ulogu za zdravlje sjemenovodnih kanalića i spermija te djeluje na bolju pokretljivosti spermatozoida.

Selen

Značajan element za obranu stanice, sastojak je nekoliko antioksidativnih enzima. U nekoliko ispitivanja je dokazano da selen značajno poboljšava pokretljivost spermatozoida.

PROfertil naručite na www.Vitashop.hr!

Komentari

Najnovije

Najčitanije