Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Životni ciklus penisa

Životni ciklus penisa

Životni ciklus penisa
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.10.2009.
  • Broj pregleda: 9.543
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Značajne promjene

Nije tajna da seksualna funkcija kod muškaraca opada s dobi. Kako razina testosterona pada, muškarcima treba više vremena da bi postigli erekciju. Starost donosi i manju kvalitetu spermija. Erektilna disfunkcija (ED) ili impotencija je jasno povezana s godinama, u dobi između 40 i 70 godina postotak potentnih muškaraca pada sa 60% na oko 30%, pokazuju istraživanja.

Muškarcima također postupno pada urinarna funkcija. Studije pokazuju da čovjekov urinarni mlaz slabi s vremenom, što je posljedica oslabljenih mišića mjehura i u mnogim slučajevima, proširenja prostate.

No, to nije sve. Nedavna istraživanja potvrđuju ono u što ljudi već dugo sumnjaju i od čega u nekim slučajevima strahuju: da, penis prolazi kroz značajne promjene od oko 30. godine. Ove promjene uključuju:

Izgled

Postoje dvije glavne promjene. Glava penisa (glavić) postupno gubi svoju boju što je rezultat smanjenog protoka krvi. Tu je i postepen gubitak stidnih dlaka.

Veličina penisa

Debljanje je uobičajeno kako muškarci stare. Kako se masnoće akumuliraju u donjem dijelu trbuha, prividno dolazi do smanjenja penisa.
 
Uz to, penis ima tendenciju proći stvarno (i nepovratno) smanjenje. Smanjenje, u duljini i debljini, obično nije dramatično, ali može biti zamjetljivo.

Komentari

Najnovije

Najčitanije