Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Proljetno čišćenje života

Proljetno čišćenje života

Proljetno čišćenje života
  • Objavljeno: Utorak, 15.04.2014.
  • Broj pregleda: 204
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nakon duge zime, kada je sve usporeno i tijela su navikla na hibernaciju, dolazi proljeće koje je oličenje buđenja života. Proljetno čišćenje je dio brojnih tradicija i postoji dobar razlog zašto ga radite. Uistinu će vam pomoći da napunite energijom sebe i sve oko sebe.

Računalo ili mobitel

S obzirom na tehnološko doba, potrebno je s vremena na vrijeme napraviti sve što je u vašoj moći da oni ne preuzmu vaš život. Obrišite staru elektroničku poštu, dokumente ili programe koje ne koristite. Zamršenost vašeg računala i mobitela može značajno utjecati na vaš život. Organizirajte ono što najviše koristite, a to su vjerojatno računala i mobiteli.

Elektronički uređaju

Sve stare i pokvarene elektroničke uređaje odnesite u trgovinu specijaliziranu za njihovo recikliranje. Ako imate viška istih elektroničkih uređaja, razmislite o tome da ih nekome poklonite ili donirate. Vjerojatno su nekome drugome potrebniji.

Oštećene stvari

Svi mi čuvamo nešto što više nije za upotrebu misleći kako će nam jednog dana možda zatrebati. Ako tu stvar niste koristili već godinama, vrijeme je da se s njome oprostite. Možete ju donirati, dati na recikliranje ili pak prodati. To mogu biti stolci, igračke, posuđe, elektronični uređaji i slično. Zadržavanje nečega što je pokvareno, a što ne planirate popraviti može biti odraz vašeg života.

Odjeća

Ako ju ne nosite već godinama, onda je se riješite. Sasvim je u redu držati sezonsku odjeću u ormaru i pričekati njezinu sezonu prije nošenja. Istraživanja su pokazala da zapravo koristimo tek 20% odjeće. Sve ostalo zauzima mjesto i stvara nered. Riješite se odjeće koja vam više ne pristaje. Ako vam je prevelika, riješite je se. Ako vam je premala, pa čak i ako je lijepa, svejedno je se riješite.

Kozmetika

Većina kozmetičkih proizvoda ima rok trajanja. Ako je njihov rok prošao, bacite ih. Ako koristite više kozmetičkih proizvoda za istu svrhu, organizirajte se. Potreban vam je samo jedan. Isto je i s lijekovima. Bacite sve čemu je istekao rok trajanja.

Kuhinja

Ako ne znate od kada neka namirnica stoji u zamrzivaču, riješite je se. Ako imate pomalo slupane tanjure, čaše ili šalice, nemojte ih zadržavati.

Um

Riješite se misli koje opterećuju vaš um. Kako ćete čistiti dom, tako ćete pročistiti energiju kojom ste okruženi. Lakše ćete razmišljati jasnije i pozitivno. Ako ne želite o nečemu razmišljati, onda tako i odlučite i prestanite. Ako ne možete utjecati na neke događaje, prestanite o njima brinuti. Ako pak možete na nešto utjecati, također prestanite brinuti, ali počnite djelovati.

Prijatelji

Svi smo povezani s ljudima koji su odavno prestali biti pozitivni. Možda ostajete u kontaktu s njima jer ne želite imati grižnju savjesti, ne želite ih povrijediti, ili se s njima posvađati. Realno, sami sebi ne radite uslugu ako održavate prijateljstva koja vam se ne da održavati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije