Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

7 znakova sinkroniciteta

7 znakova sinkroniciteta

7 znakova sinkroniciteta
  • Objavljeno: Subota, 28.11.2015.
  • Broj pregleda: 7.158
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sinkronicitet je definiran vanjskim i unutarnjim događajima koji zajedno funkcioniraju na način koji je značajan promatraču i ne može se uzročno i posljedično objasniti. Drugim riječima, sinkronicitet je značajna slučajnost.

Sinkronicitet može poslužiti kao smjernica, upozorenje, afirmacija, kreativna inspiracija ili potvrda da smo na pravom putu. Može biti pokazatelj psihološkog rasta. Ili jednostavno može poslužiti za usklađivanje naše svijesti. Ispod površinskog svakodnevnog života postoji temeljna stvarnost i jedinstvo koji se ne mogu odmah uočiti. Sve vrste sinkroniciteta, čak i one upozoravajuće, imaju tajanstvenu kvalitetu.

Donosimo vam 7 tajni sinkroniciteta koje će vam pomoći zakoračiti u bogatstvo informacija i spoznaje.

Shvatite da slučajnost ima smisla

Pretpostavimo da niste razmišljali o starom prijatelju kojeg niste vidjeli godinama, ali ste pronašli njegovu fotografiju dok ste čistili ormar. Kasnije, tog istog dana, primite zahtjev za prijateljstvo na Facebooku od te iste osobe. Ili ste iznenada susreli tu istu osobu na putu do posla.

Poruka: možda biste trebali obnoviti to prijateljstvo jer još uvijek imate nešto vrijedno za ponuditi jedno drugome. Također, poruka može biti i da ste povezani na dubljoj razini.

Provjerite koje toksične navike crpe vašu energiju!

Sinkronicitet je duboko isprepletena s našim emocijama

Kada su naši osjećaji jaki i namjere usmjerene, tada dolazi do događanja. Okolnosti, koje izazivaju te emocije mogu varirati od dramatičnih koje donose životne promjene (rođenje, smrt, brak ili razvod) do svakodnevnih situacija s kojima se susrećemo u toku našeg života. Na primjer, potvrda da je voljena osoba umrla u isto vrijeme kada je vaš sat prestao raditi ili se svaki dan budite u točno isto vrijeme, prije zvonjave alarma.

Poruka: iako se može činiti slučajnošću, ovo može biti znak da ostajemo povezani s voljenom osobom čak i nakon njene smrti.

Sinkronicitet je povezan s intuicijom

Mnoge smislene slučajnosti su primjer intuitivnog iskustva. Zamislite da imate osjećaj da biste trebali krenuti drugim putem, iako to nije put kojim obično idete. Kasnije otkrijete da se na vašoj uobičajenoj ruti dogodila nesreća. Ili, trebate ići na neki događaj i u posljednji trenutak otkažete dolazak. Kasnije otkrijete da je vaš bivša ljubav došla s pratnjom.

Poruka: sinkronicitet često poprima oblik slutnje i ako slušate svoje unutarnje osjećaje, imate veću vjerojatnost da ćete ostati izvan opasnosti.

Provjerite idete li pravim životnim putem!

Kreativnost leži u srcu sinkroniciteta

Kada ste u potrazi za inspiracijom, obratite pažnju na sinkronicitet. Ako nemate inspiraciju za pisanje pjesme, priče ili dizajniranje, odmorite i napravite nešto drugo. Gledajte što se događa. Možda vam e-mail od prijatelja pruža upravo ono što vam je potrebno. Ili glas na radiju ili televiziji, nudi savršeno rješenje, iako sve može biti povezano s nečim drugim.

Poruka: ako ste otvoreni za inspiraciju, ona vam može doći iz više izvora i promijeniti vaš tijek na drugačiji način.

Provjerite koji vam znakovi govore da niste u dobrom odnosu!

Sinkronicitet dolazi u obliku klastera

Klasteri su jedan od najvažnijih aspekata sinkroniciteta. Javljaju u obliku brojeva, imena, riječi, predmeta ili simbola. To je primjer kako slično privlači slično svaki put iznova. Recimo da ste više puta vidjeli određeni broj na satu, mikrovalnoj, računu ili televizoru. Ako ćete potražiti značenje tog broja, možda ćete saznati da ima poseban značaj i pronaći druge osobe koje doživljavaju isti fenomen. Klasteri uvijek privlače našu pažnju i često nas potiču da tražimo njihovo dublje značenje.

Poruka: kad obraćamo više pažnje, bolje smo pripremljeni i možemo dešifrirati različite vrste i tipove poruka.

Sinkronicitet se može pokazati u neobičnom humoru

Ponekad se može činiti da prevarant iza kulisa privlači našu pozornost pretjeranim i duhovitim sinkronicitetom. Prevarant ima trik pomoću kojeg kopa ispod šale i želi saznati što se zapravo događa. Zamislite kako u srednjoj školi jedno dijete maltretira drugo. Kasnije to dijete, koje je bilo maltretirano, postaje šef drugom djetetu koje ga je maltretiralo.

Poruka: vrijeme je da postanemo svjesni načina na koji se odnosimo prema drugima.

Pročitajte koje karakteristike odbijaju druge ljude.

Sinkronicitet se ponekad manifestira kroz globalna događanja

Kad sinkronicitet postane dio javnih događanja, može nam se činiti da nam se Svemir obraća kao kolektivu. Tijekom komemoracije za sedam poginulih astronauta, milijuni gledatelja su svjedočili značajnoj sceni kada su dupini izašli na površinu mora nakon što su ljudi bacili vijence iz helikoptera.

Poruka: cijeli život je spojen na najdubljoj i tajanstvenoj razini.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije