Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ali ja to NE MOGU!

Ali ja to NE MOGU!

Ali ja to NE MOGU!
  • Objavljeno: Srijeda, 03.11.2010.
  • Broj pregleda: 590
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ne mogu je prije svega dobar izgovor i osim toga ograničavajuće uvjerenje! Tko Vam je rekao da NE MOZETE?  Tko može odlučiti što ste vi stanju napraviti ili ne?

Sami sebe uvjeravamo da nešto nismo u mogućosti ili drugim riječima sami sebi namećemo  teret ne-mogućnosti.

Jedan od najlakših primjera je osoba koja želi smršaviti i kaže sve sam probala i jednostavno NE MOGU smršavjeti. Istina je da ste se odlučili nesvjesno da ne možete.

Kako funkcionira: prva greška je kada sami kažemo NE ŽELIM vise biti ovakav, umjesto toga radije koristite rijeci poput ŽELIM biti takav i takav. Nakon toga slijedi obično traženje resursa koje imate da bi Vam  se olakšalo doći do cilja i činjenica je da imate apsolutno sve što treba da biste do istoga došli.

Nakon traženja obično odaberemo način za kojega ćemo moći tvrditi NE MOGU. Odabrali ste  NE MOGU, umjesto toga okrenite se oko sebe pitajte se tko Vam kaže da ne možete?

Tko je taj koji Vam ne dozvoljava da se pokrenete?

Nakon sto nađete odgovor na to pitanje - pokrenite se. Razmišljate pozitivno (mada i ne morate) i krenite sa prvim korakom ka željenom cilju (ako ga stvarno želite).

Da li ce to biti prestanak uzimanja obroka iza 18h? Da li ce to biti pojačana aktivnost? Smanjeni unos slatkoga?  Ili bilo koja druga metoda , način. To ćete Vi odlučiti  jer u potpunosti imate izbor.

Kada promijenite svoje NE MOGU u  ja to upravo radim  počet ćete i uviđati rezultate.

Hajdemo dalje. Ja NE MOGU prestat pustiti. Ma tko to kaže? Opet je stvar odluke.

Uvijek ćemo pronaći jako dobre izgovore s kojima ćemo sami sebe zakopati još vise u taj naš ne mogu. 

Ponavljam, NE MOGU je ograničavajuće uvjerenje, sami sebi namećemo ili su nam nametnuli (mada ne znam zašto smo dozvolili) da se osjećamo  manje sposobnima da bismo učinili nešto sto želimo.

Prvi korak je da se odlučite ŠTO ZELITE  a nakon toga slijedi PRVI KORAK kojeg ćete napraviti da biste ostvarili zadani cilj.

Osjećam se bezvoljno i NE MOGU izaći iz toga stanja. Ok, budite bezvoljni jer ste se tako odlučili i to vam je očito potrebno.  Kada poželite izlaz iz tog stanja prisjetite se kako je to kad se osjećate dobro, kako se osjećate kad ste sretni  i da li je istinski i nužno potrebno da i dalje se trudite biti bezvoljni ili želite osjećat se bolje?  Učinite to, osjećajte se bolje.

Slušajte sebe, budite sretni, izađite iz okvira  NE MOGU, napravite to pa koliko god bili uspješni ili ne!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije