Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Baš svi bi trebali imati djecu?

Baš svi bi trebali imati djecu?

Baš svi bi trebali imati djecu?
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.11.2010.
  • Broj pregleda: 557
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ili možda samo oni koji uspiju proći ove testove tj. nakon svega ostati bar koliko - toliko normalni. (Pažljivo pročitajte, ali - ne zavaravajte se: sve je živa istina!)

Test br. 1: Igračke

Nabavite sanduk od 150 litara s lego-kockama (kao nadomjestak mogu poslužiti veći vijci i matice). Zamolite nekoga da to razbaca po cijelom stanu. Povežite si oči i probajte bosi dospjeti do kuhinje ili WC-a, a da ne pisnete (inače biste mogli probuditi dijete).

Test br. 2: Oblačenje

Nabavite veću, živu lignju. Pokušajte je ugurati u omanju vrećicu. Provjerite jesu li baš svi  kraci u vrećici.

Test br. 3: Hranjenje

Nabavite veliku plastičnu šalicu. Dopola je napunite vodom, potom je duljom špagom pričvrstite o strop pa zaljuljajte. Pokušajte sad žličicom stavljati u šalicu gusti Čokolino. Nužno je da pritom izvodite figure kao da ste avion ili vjetrenjača. Nakon što ste cijeli Čokolino prebacite u ljuljajuću se šalicu, prospite njezin sadržaj na što je moguće veću površinu. Ostanite mirni. (U stvarnoj biste situaciji Čokolino još morali nekoliko puta podgrijavati!)

Test br . 4: Dućan

Posudite od nekoga jednu do dvije manje životinje. (Posebno se za tu svrhu preporučuju koze.) Povedite ih kad pođete u dućan. Pustite ih tamo da slobodno trče, ali ih cijelo vrijeme nastojte držati na oku. Na kraju platite sve što su pojele ili strgale.

Test br. 5: Vrtić

Uzmite kutiju za jaja. Uzmite škare i vodene boje i pretvorite kutiju za jaja u krokodila. Uzmite rolu WC papira i od nje napravite svjećice za bor. Od celofana, uz pomoć selotejpa, pokušajte napraviti Eiffelov toranj. Puno uspjeha!

Test br. 6: Tjelesna podobnost (za žene)

Uzmite oveću vreću graha i pričvrstite ju na trbuh. Nakon što ostane tako pričvršćena devet mjeseci, ispraznite grah, a vreću ostavite visjeti.

Test br. 7: Financijska podobnost (za muškarce)

Idite u banku i potpišite trajni nalog prema kojemu će vam plaća idućih dva - tri desetljeća odlaziti na razne račune: ispočetka na račune trgovina s kinder-jajima i lego-kockama, a kasnije za kupnju domaćih životinja, play-stationa, CD-a i tenisica sa zračnim jastucima.

Test br. 8: Završni

Još za svoje trudnoće, pronađite par s malim djetetom. Dijelite im dobre savjete i pametne prijedloge o tome kako trebaju biti strpljivi, tolerantni i dosljedni u svojim odgojnim postupcima. Nastojte pritom uživati. Naime, budući da će uskoro stići i vaše potomstvo, ovo vam je definitivno zadnja prilika da o tome kažete nešto pametno  - sve dok ne dobijete unuke, dakako. (Za pretpostaviti je kako vam je to i posljednji put da vidite taj par.)

Specifični oblici pretjeranog uopćavanja su mentalni filter, crno-bijelo razmišljanje, globalno etiketiranje, pretjerivanje i otpisivanje pozitivnog.

Više o ovoj temi pročitajte u knjizi:

kako postati i ostati nesretan

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije