Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Emocionalnim čišćenjem oslobodite um i tijelo od toksičnih misli i emocija

Emocionalnim čišćenjem oslobodite um i tijelo od toksičnih misli i emocija

Emocionalnim čišćenjem oslobodite um i tijelo od toksičnih misli i emocija
  • Objavljeno: Petak, 16.10.2015.
  • Broj pregleda: 3.912
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Emocionalna detoksikacija je jednako važna kao i fizička. Emocionalnim čišćenjem ćete osloboditi um i tijelo. To nije uvijek lagano, ali ne postoji osoba koja ne osjeća koristi emocionalnog čišćenja. Istraživanja su pokazala da je emocionalno zdravlje usko povezano s fizičkim zdravljem.

U jednom istraživanju američkih znanstvenika se pokazalo da ljudi koji imaju problema s kontroliranjem ljutnje, imaju veći rizik od nastanka srčanog udara. Drugim riječima, emocionalnim čišćenjem ćete potaknuti psihičko, ali i fizičko zdravlje. Detoksikacijom tijela oslobađate tijelo od toksina. Emocionalnim čišćenjem oslobađate um od toksičnih misli i emocija.

Oslobodite se ljutnje

Identificirajte osobe koje vas čine ljutima. Jednom kada ih identificirate, idući korak je zapisivanje zrelih objašnjenja problema koje osjećate. Potom problemima trebate pristupiti na emocionalno zreo i realan način. Razmislite o tome kako će način na koji ćete riješiti problem utjecati na vašu budućnost i sukladno tome prilagodite svoje djelovanje.

Pročitajte kako drugi kradu vašu moć, energiju i dušu.

Oslobodite se krivnje

Identificirajte osobe koje u vama bude osjećaj krivnje i od kojih trebate tražiti oprost. Posebno je važno da identificirate što ste točno napravili da taj događaj u vama budi osjećaj krivnje. Djelujte prema tom unutarnjem osjećaju i napravite ono što mislite da je potrebno napraviti.

Pročitajte kako ostaviti prošlost iza sebe i početi živjeti.

Oslobodite se negativnih uspomena

Napravite listu svih negativnih uspomena koje vas još uvijek muče. Jednom kada napravite listu, svaku uspomenu detaljno sagledajte iz objektivne i realne perspektive. Zamislite da tu uspomenu promatra netko potpuno neutralan. Upitajte se što možete naučiti iz svakog događaja i kako možete svaku negativnu uspomenu iskoristiti za svoj napredak.

Saznajte koje su najčešće negativne misli i kako ih pobijediti.

Oslobodite se samokritiziranja

Obratite pažnju na riječi koje upotrebljavate dok kritizirate sami sebe. Zapišite sve riječi, a potom i fraze koje koristite dok sami sebe ponižavate. Nemojte ništa cenzurirati. Svaku frazu dobro analizirajte i upitajte se koji je povod takvog razmišljanja. Iduće što trebate napraviti jest svoj um potpuno očistiti od tih fraza i potruditi se da ih više ne koristite.

Pomoću ovih citata spriječite pretjerano analiziranje i razmišljanje.

Razvijte novi način razmišljanja

Kada razmišljate o sebi, neka to budu pozitivne misli. Razmislite o tome koliko pozitivnih trenutaka vas još čeka. Svaki trenutak u kojem se osjećate loše, probajte završiti razmišljanjem o pozitivnim trenucima koji vas tek čekaju. Takvim načinom razmišljanja gradite temelje za sretniju budućnost.

Pročitajte što sve krade vaš unutarnji mir.

Preuzmite odgovornost za svoje emocije

Redovito analizirajte ono što osjećate i pokušajte otkriti razlog svake emocije. Nemojte dopustiti da stres upravlja vašim životom. Naučite prepoznati negativne obrasce ponašanja i zaustavite ih na vrijeme. Jednom kada sve ovo usavršite vaše tijelo i um će početi zajedno djelovati. Ako ne možete postići emocionalnu ravnotežu, a već dulje vrijeme se trudite, potražite pomoći stručnjaka koji će vas naučiti kako možete nastaviti samostalno brinuti o svojim emocijama.

Pročitajte kako preuzeti kontrolu i postati sretan.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije