Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Izluđuje li vas čekanje?

Izluđuje li vas čekanje?

Izluđuje li vas čekanje?
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.12.2012.
  • Broj pregleda: 823
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Blagdansko je doba, a to znači jako puno čekanja; u dućanima, na cesti, kod doktora, na kolodvorima. Ukratko, čekanje je prisutno posvuda! Nitko ne voli čekanje, ali za izrazito nestrpljive osobe, ovo može biti noćna mora.

Najveći problem ne predstavlja vrijeme koje smo proveli čekajući, već koliko to vrijeme sporo prolazi. Nekad  nam se 2 minute čekanja čini kao 15, dok se nekad 15 minuta čini kao 2 minute. Zašto je to tako, nitko ne zna. Otkrili  smo neke od razloga zbog kojih se čekanje čini dužim, pa kada bi nekako na njima poradili, možda čekanje i ne bi bilo tako strašno.

Osjećaj dosade

Dosada daje osjećaj da vrijeme sporije prolazi. Kada ste nečim okupirani, vrijeme prolazi brže. Da je u redu ispred nas netko tko nam se sviđa, vrijeme bi nam čak i prebrzo prošlo. Svima je poznat osjećaj spore vožnje u liftu. Ako je u liftu i ogledalo, takvih problema nema, barem kada je ljepši spol u pitanju.

Anksioznost

Ukoliko mislite da red, u kojem vi stojite, ide najsporije, čekanje će se činiti jako dugim.

Neizvjesnost

Ljudi čekaju mirnije kada im se kaže da će čekati još 30 minuta nego kada im se kaže da će čekati još samo malo. Pokazalo se da ljudi, kada su kod liječnika i ukoliko znaju koliko trebaju čekati, čekaju sa savršenim strpljenjem.

Zašto čekamo?

Kada nam dostavljač kaže da je gužva i da ćemo morati malo pričekati, čekanje prođe puno lakše. Isto tako, dok smo kod liječnika i čekamo, a već smo trebali doći na red, lakše će nam biti ukoliko nam kažu da je jedna osoba imala problema i da su je morali primiti prije nas.

Važno je iz kojeg razloga čekamo

Prag tolerancije na čekenje nam je veći kada kupujemo novi mobitel, nego kada kupujemo novu četkicu za zube. Ovisno o našem poimanju koliko je ono što čekamo vrijedno toga, toliko će nam čekanje biti manje važno.

Čekanje je lakše u društvu

Dok god nismo sami za vrijeme čekanja, čekanje će lakše i brže prolaziti. To je razumljivo jer onda nismo fokusirani samo na čekanje, već pričamo s drugom osobom, komentiramo i smijemo se. Pa čak i sam razgovor o čekanju može učiniti čekanje kraćim.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije