Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako bezuvjetno zavoljeti svoje tijelo?

Kako bezuvjetno zavoljeti svoje tijelo?

Kako bezuvjetno zavoljeti svoje tijelo?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.07.2016.
  • Broj pregleda: 460
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vaše tijelo je jedinstveno. Prema njemu se morate ophoditi s ljubavlju, brižno i nježno. Možda se neprestano uspoređujete s drugima. Možda se neprestano osjećate kao da niste dovoljno dobri. Možda osjećate ljubomoru prema svima za koje mislite da su ljepši od vas. Vjerojatno osjećate i kako se u vama nakuplja negativna energija s kojom vam postaje sve teže nositi se.

Postoje koraci koje možete napraviti da biste se osjećali bolje. Svoje tijelo trebate i možete zavoljeti!

Fokusirajte se na zdravlje i to da se osjećate dobro

Prestanite biti opterećeni vanjskim izgledom. Vaš cilj ne treba biti postizanje idealnog tijela. Vaš cilj treba biti dobar osjećaj i visoka razina energije. Jednom kada se fokusirate na zdravlje shvatit ćete koliko nezdrave navike crpe vašu energiju i čine da se osjećate loše i nepoželjno.

Razmišljajte o prehrani i tjelovježbi kao o nečemu čime nagrađujete svoje tijelo. Tijelo trebate hraniti zdravim namirnicama koje će vam dati visoku razinu energije. Dokazano je da prehrana može popraviti raspoloženje i pomoći u usvajanju drugačijeg načina razmišljanja.

Detoksicirajte svoje tijelo uz ove napitke!

Tijelu svakodnevno morate osigurati odgovarajuću količinu nutritivnih spojeva. Redovito se krećite, hranite se zdravo i vrlo brzo ćete o svojem izgledu početi razmišljati na potpuno drugačiji način. Tjelovježba je ključna za smanjenje razine stresa, otpuštanje hormona koji potiču dobro raspoloženje, borbu protiv anksioznosti i ublažavanje simptoma depresije. Redovita meditacija će vam pomoći u boljem shvaćanju vlastitih misli i osjećaja.

Ponašajte se prema sebi kao prema nekome koga volite

Volite sebe kao što volite osobe do kojih vam je stalo. Biste li njima ikada govorili da su ružne ili nedovoljno dobre? Ne biste. Upravo to trebate raditi i sa sobom. Negativno razmišljanje vas neće dovesti nikuda.

Naša podsvijest sve čuje i reagira na to. Prema sebi se morate ophoditi s ljubavlju, podrškom, brigom i nježnošću. Svaki dan se pogledajte u ogledalo i fokusirajte na ono što je dobro. Pogledajte sve ono čime niste zadovoljni i naučite to bezuvjetno voljeti. Trebat će vam neko vrijeme da usvojite ovakav način razmišljanja, a jednom kada to ostvarite živjet ćete mirno i smireno.

Provjerite što se događa s vašim tijelom kada potiskujete emocije!

Prema sebi se ophodite s poštovanjem. Odlučite svojem tijelu pružiti samo najbolje. Svaki put kada vas okupira negativna misao, duboko udahnite, otpustite tu misao i ponovite u sebi ili naglas koliko se volite, poštujete i cijenite.

Ostanite pozitivni i zahvalni

Nemojte trošiti svoje vrijeme, energiju ni emocije na slike savršenih tijela. Nemojte težiti tome da budete poput nekog drugog. Ako vam treba vizualna inspiracija, pronađite svoje slike na kojima ste zadovoljni svojim izgledom.

Naučite otpustiti svaku negativnu misao o svojem tijelu i fokusirajte se samo na ono što je dobro na vama. To radite svaki dan. Umjesto brige oko tih nekoliko kilograma viška, napravite listu svojih postignuća i na njima budite zahvalni.

Postanite sretniji, zadovoljniji i uspješniji uz 7 životnih navika!

Nikada nećete biti sretni ako ste usredotočeni samo na ono što niste postigli. Osjećat ćete se frustrirano i htjet ćete odustati. Napravite listu svega što ste postigli i neka to bude u središtu vaše pažnje.

Najjednostavniji primjer pozitivnog načina razmišljanja je tjelovježba. Svatko tko redovito vježba vidi napredak. Možda prije niste mogli napraviti niti jedan sklek, a sada možete već 10. Nemojte usmjeravati pažnju na osobu koja može napraviti 50 sklekova, već na sebe i svoj napredak. S ovakvim stavom ćete uvijek uspjeti.

Prvo morate zavoljeti sebe, a većina će vas potom slijediti

Naučite se voljeti tako da prepoznate i otpustite svaku negativnu misao. Prepoznajte i cijenite svaki trud i postignuće. Odlučite uvijek ići naprijed. Jednom kada se prema sebi počnete ponašati s poštovanjem, shvatit ćete da i ljudi oko vas počinju raditi isto.

Kada naučite brinuti o sebi i voljeti se bezuvjetno, počet ćete primjećivati transformacije koje oduvijek priželjkujete. Htjet ćete još. Htjet ćete više. Svoje tijelo ćete početi promatrati kao hram kojemu morate dati samo najbolje.

Ove emocije nisu vrijedne vašeg vremena!

Tijelo će se početi transformirati. Ne na fizički način, već iznutra. Vi sami, a vrlo vjerojatno i vaša okolina, ćete primijetiti kako zračite. Bit ćete u stanju pogledati se u ogledalo, nasmijati se i biti sretni onime što vidite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije