Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako možete ojačati intuiciju?

Kako možete ojačati intuiciju?

Kako možete ojačati intuiciju?
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.03.2016.
  • Broj pregleda: 876
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Intuicija je mogućnost osjećanja, razumijevanja i prepoznavanja. Intuicija je dio vas. To je način na koji pričate sami sa sobom o tome kako možete napredovati i donijeti dobre odluke dok se krećete naprijed. Intuicija će vam pomoći prepoznati kada ste uravnoteženi, kada ste krenuli u pravcu kojim ne biste trebali ići ili kada se nalazite u situaciji koja za vas nije dobra.

Kažu da je intuicija glas podsvijesti. Intuicija ne dolazi iz logičnog uma. Čak i ako niste naviknuti slušati intuiciju, ona vam uistinu može pomoći. Razvijanjem i jačanjem intuicije ćete donositi puno bolje odluke u životu.

Ljubav prema samome sebi

Intuicija nije nešto vanjsko. To nije nešto što vam govori što napraviti. Intuicija je veća perspektiva. To je želja za kreativnim izražavanjem. Intuicija predstavlja beskonačan kapacitet traženja i pronalaženja kreativnih rješenja. Većina nas je već upoznata sa činjenicom da situacija nikada ne ispadne dobra za nas kada ignoriramo intuiciju. Prizivanjem intuicije ćete prizvati više ljubavi prema sebi. Razvijanjem intuicije ćete pokazati suosjećanje prema sebi i donosit ćete odluke koje će vas voditi prema pozitivnim situacijama.

Slušajte svoje tijelo

Intuicija je skup točnih informacija koje vam daje duša. Intuitivne poruke mogu doći na niz različitih načina i u različitim oblicima. Možda ćete čuti stvarne riječi, vidjeti jasne slike ili dobiti jasan uvid u to što trenutno učite. Intuicija predstavlja komunikaciju s vašom dušom u obliku osjećaja, unutarnjih uvida i stimulacije različitih tjelesnih osjetila. Možda ćete osjetiti intuiciju tako da ćete primijetiti sinkronicitet. Obratite pažnju na to kako intuicija komunicira s vama.

Provjerite 7 znakova sinkroniciteta!

Uživajte u tišini

Intuicija je tiha i nježna. Nećete ju čuti kada ste pod stresom, uzrujani, uznemireni, ljuti ili frustrirani. Svaki dan provedite vrijeme sami kako biste ojačali svoju intuiciju. Jednostavno svaki dan sjedite na tihom mjestu oko 20 minuta. Duboko dišite i pitajte se što trebate znati? Što trebate napraviti da bi vam život bio ispunjen i značajan? Potom budite iskreni i otvoreni. Oslobodite se potrebe za poznavanjem i analiziranjem. Najbolje informacije dolaze iz tišine vaše duše, odnosno vaše intuicije.

Sjedite sami sa svojim problemom

Isprobajte ovaj eksperiment. Kada vas nešto jako muči, jednostavno sjednite i razmišljajte o tome. Nemojte raditi apsolutno ništa po pitanju rješavanja problema. Umjesto toga, sjednite i usmjerite pažnju na najbolji mogući ishod i dišite. Obratite pažnju na negativne misli koje napuštaju vaš um. Trebate postići prestanak razmišljanja o problemu i dopustiti da vas obuzme mir. Umjesto na problem, svu pažnju usmjerite prema svojim čudesnim potencijalima.

Igrajte se sa svojom intuicijom

Zabavnim igrama ćete dopustiti intuiciji da ojača. Kada stojite ispred više liftova, tražite intuiciju da vam kaže koji će prvi doći na vaš kat. Nemojte ni na trenutak posumnjati da je u pitanju pogađanje ili sreća. Dajte intuiciji do znanja da ste ju ignorirali u prošlosti i da ste konačno spremni slušati ju.

Provjerite na koje još načine možete razviti intuiciju!

Intuiciji postavljajte pitanja

Postavljanje pitanja je jedan od najboljih načina za razvijanje intuicije i potpuno jasan i zdrav uvid u situaciju u kojoj se nalazite. Postavljajte jednostavna pitanja koja zahtijevaju jednostavne i jasne odgovore. Intuicija vam može pomoći tako da vas usmjeri na odgovarajući put koji će vas inspirirati i donijeti niz novih mogućnosti i prilika.

Vodite dnevnik

Pisanje otvara put do duše, što znači da otvara i put do intuicije. Korištenjem papira i olovke ćete se povezati sa skrivenim dijelovima sebe. Pisanje će vam pomoći u izražavanju ideja i njihovom pretvaranju u riječi. Dopušta vam oslobađanje svega onoga što ste dugo skrivali. Pomaže vam da se povežete sa svojim tijelom, intuicijom i maštom. Pisanje vam dopušta pronalazak odgovarajućih riječi za osjećaje i najsloženije slike koje ćete pretvoriti u jasne rečenice.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije