Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako napustiti narcisoidnog partnera?

Kako napustiti narcisoidnog partnera?

Kako napustiti narcisoidnog partnera?
  • Objavljeno: Subota, 25.07.2015.
  • Broj pregleda: 3.085
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Narcisoidne osobe će upotrijebiti bilo kakvu vrstu manipulacije kako biste ostali pod njihovom kontrolom. Na prvi pogled će narcisoidna osoba biti šarmantna, inteligentna i brižna. Uvijek zna na koji način se vratiti u vaš život. No, jednom kada bude sigurne da je u vašem životu, tada će se opet fokusirati isključivo na sebe. Njen moto je uvijek „Ja prvi!". Sve se vrti oko njih. Izrazito su fokusirani na sebe i uzbuđenja, žude za pažnjom i poštovanjem. Mogu biti vrlo intuitivni, ali njihova intuicija je gotovo uvijek usmjerena prema njima samima i manipulaciji.

Neke osobe vrlo teško prekidaju odnos s narcisoidnom osobom. Narcisoidne osobe mogu postići da se u njih zaljubite toliko jako da dok s njima prekidate osjećate kao da odbacujete jedan dio sebe. Koriste bilo koji oblik manipulacije kako bi mogli ostati u vašem životu.

Narcisoidne osobe su opasne jer ne znaju suosjećati niti bezuvjetno voljeti. Nažalost, to je uglavnom posljedica psihološke traume iz ranog djetinjstva ili pak odgoja narcisoidnih roditelja. Ovakve osobe ne razmišljaju previše o svojim postupcima niti žale ako su povrijedili neku osobu.

Kako biste saznali jeste li u odnosu s narcisoidnom osobom, odgovorite sami sebi na sljedeća pitanja:

  • Ponaša li se ova osoba kao da se svijet vrti oko nje?
  • Moram li neprestano davati komplimente kako bi dobio njenu pažnju ili odobrenje?
  • Usmjerava li neprestano razgovor na samoga sebe?
  • Zanemaruje li moje osjećaje ili interese?
  • Ako se ne složim s njom, postaje li ova osoba hladna i suzdržana?

Ako ste odgovorili potvrdno na jedno ili dva pitanja, velika je vjerojatnost da ste u odnosu s narcisoidnom osobom. Ako ste odgovorili potvrdno na tri ili više pitanja, velika je vjerojatnost da narcisoidna osoba uništava vašu emocionalnu slobodu.

Čak i kada se narcisoidna osoba želi promijeniti, napredak je jedva vidljiv. Svi stručnjaci će vas savjetovati da se ne zaljubite u narcisoidnu osobu, pogotovo zato što su one vrlo sposobne stvoriti lažan privid dobre zabave. U odnosu s narcisoidnom osobom ćete se uvijek osjećati emocionalno zakinuti. Nemojte očekivati da će ove osobe cijeniti vašu osjetljivost i osjećajnost. Ako želite prekinuti odnos s narcisoidnom osobom, slijedite ove savjete.

Nemojte dopustiti da vama manipulira

Upotrijebit će bilo koji trik kako bi vas pridobila nazad. Narcisoidne osobe mogu biti vrlo uvjerljive. Kada budete spremni na to da se okrenete i odete, držite se svoje odluke i ne dopustite da vas narcisoidna osoba u tome spriječi.

Postavite granice

S obzirom na to da su narcisoidne osobe u pravilu bezosjećajne i ne mogu stvarno voljeti, morate postaviti granice. Skupite hrabrost i nastavite prema nečemu boljemu.

Fokusirajte se na budućnost

Jednom kada se odmaknete od narcisoidne osobe, vrlo je važno da svu svoju pažnju usmjerite na pozitivnu energiju i misli te da nastavite raditi stvari koje su dobre za vas i ljude oko vas. Nemojte dopustiti svojem umu da luta i vraća se u prošlost.

Budite dobri prema sebi

Cijenite se. Budite dobri prema sebi i uvijek imajte na umu da zaslužujete vezu s nekime tko vam može uzvratiti ljubav.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije