Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako prebroditi teške životne situacije

Kako prebroditi teške životne situacije

Kako prebroditi teške životne situacije
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 2.511
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Selidbe, prekidi veza, novi posao, smrt bližnjih i druge slične stresne situacije mogu vas u potpunosti izbaciti iz takta! Vrlo se teško nosimo s velikim promjenama u životu i potrebno nam je nešto za što ćemo se "uhvatiti". Evo nekoliko savjeta kako bi velike promjene u životu mogli prebroditi na što lakši način:

Razgovarajte

Kada nam se dogodi nešto stresno i ne znamo kako se tim nositi, često se zatvorimo u sebe i pokušavamo dokučiti kako to riješiti. To je u redu, ali najvažniji dio suočavanja s promjenom je razgovor s bližnjima. Tako ćete se zasigurno lakše osjećati, jer nećete sve držati u sebi i moći ćete saslušati objektivnije mišljenje, te ćete istovremeno dobiti podršku i možda pravi savjet. Ipak, možda je baš vaš bližnji imao isto iskustvo i zna kako se time nositi.

Bez žurbe

Kada nastupi određena promjena (novi posao, prekid s dečkom, rastava, najbolja se frendica seli u drugu državu, i sl.), pokušajte ostati smireni i dajte si vremena za razmišljanje, jer nitko od vas ne očekuje da ćete se istog trenutka prilagoditi na novonastalu situaciju. Morate u miru razmotriti svoje emocije i polako ćete otkrivati načine kako se nositi s njima.

Isplačite se!!!

Ako osjećate potrebu za tim, onda je to najzdraviji lijek da izbacite sve negativno iz sebe.

Razmišljajte pozitivno

Prekinuli ste s partnerom i mislite kako je kraj svijeta? Vjerujte sigurno nije sve tako crno kako se čini! Dajte si vremena da razmislite što nije štimalo u vašoj vezi, zašto niste mogli funkcionirati skupa. Ako je on pogriješio, tko mu kriv, onda i zaslužujete boljeg, no ako ste vi negdje pogriješili, onda se nemojte gristi zbog toga već se učite na svojim greškama kako ih ne bi kasnije ponovili. Došli ste na potpuno novi posao, u posve novo okruženje, čekaju vas nova pravila i ne znate kako ćete se snaći? Nemojte odmah misliti kako ćete nešto zaribati i kako se nećete moći odmah ufurati u poslovne zadatke, te u konverzaciju s novim ljudima...ako ćete tako razmišljati, onda ćete vrlo vjerojatno nešto zabrljati. Stoga, polako. U startu imajte pozitivni pristup prema svemu: firmi, vrsti posla, ljudima...tako ćete se lakše nositi s novom situacijom, te ćete istovremeno zračiti pozitivnom energijom što će na ljude ostaviti jako dobar dojam. Prilagođavanje najgoroj vrsti promjene biti će puno lakše i manje stresno ako ćete se ponašati pozitivno.

Budite ono što jeste

Ako ste se prije neke velike promjene bavili sportom ili ste imali naviku ispijati kavu svako drugo popodne s frendicama, onda i dalje nastavite s tim. Onog trena kada ste vi prestali biti vi i počeli ignorirati stvari koje volite, tada ste izgubili dio sebe. Stoga, kada nastupi neka velika promjena u vašem životu, još ćete si više otežati time što ćete promijeniti i svoje rutinske navike i biti ćete skroz izgubljeni i u vremenu i prostoru.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije