Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako se nositi s razočaranjima?

Kako se nositi s razočaranjima?

Kako se nositi s razočaranjima?
  • Objavljeno: Srijeda, 11.03.2015.
  • Broj pregleda: 580
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Razočaranja su neizostavan dio života. Bilo da ste bogati, siromašni, obrazovani, mladi ili stari, pripremite se na to da ćete se u životu više puta razočarati. Ponekad sami u sebe, ponekad u dragu vam osobu, a ponekad u cijeli svijet.

Što god da je u pitanju, osjećaj gubitka i poraza je razočaravajući. Bez tih emocija ne bismo nikada postali borci i ne bismo nikada cijenili uspjeh. Na brojne načine nas razočaranja održavaju živima, plemenitima i stvarnima. Također nas održavaju i motiviranima.

Dajte si odmora

Često sami sebe krivimo za stvari koje nam se događaju. Opsjednuti smo onime što se događa i previše analiziramo. Prihvatite ono što se dogodilo i prestanite se s time zamarati. Analiziranjem i zamaranjem nećete postići apsolutno ništa. Ako ćete sami sebe kriviti za stvari koje su se dogodile, nikada nećete moći nastaviti dalje.

Budite perspektivni

Probajte situaciju sagledati objektivno. Vrlo je lako zapeti u osjećaju razočaranja jer je to emocija koja vas može izjedati na svaki mogući način. Probajte se udaljiti i sagledati događaje s objektivnog stajališta.

Nemojte sve shvaćati osobno

Umjesto da razmišljate o tome što ste ili niste napravili, probajte pronaći alternativna objašnjenja. Primjerice, ako niste postigli ono čemu ste se nadali, sjetite se da za to postoji razlog na koji niste ni mogli utjecati.

Ne dopustite da vas to definira kao osobu

Samo zato što ste razočarani, to ne znači da ste odbijeni ili nepoželjni. To znači da ste osoba koja zna što želi, čak i ako ishod nije siguran. Razočaranje ne znači da ste nešto krivo radili niti da je u pitanju vaš neuspjeh.

Budite osoba koja rješava probleme

Svako razočaranje iskoristite kao priliku za evaluaciju vlastitog pristupa situaciji. Što možete naučiti iz te situacije? Na koji način možete drugačije pristupiti toj situaciji? Ponekad trebate promijeniti strategiju kako biste došli do boljih rezultata.

Sjetite se svojih pozitivnih osobina

Često kada se susretnemo s razočaranjem počnemo o samima sebi razmišljati kao o slabim osobama. Umjesto toga počnite razmišljati o stvarima u kojima ste dobri. Koje su vaše osobine koje cijenite kod drugih ljudi? Te osobine nastavite njegovati.

Okružite se pozitivnim ljudima

Kome se možete obratiti kada se stvari ne odvijaju po planu? Sjetite se osoba koje vas ohrabruju i čine da se osjećate dobro. Okružite se takvim ljudima i dopustite da vas nahrane svojom pozitivnošću.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije