Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kojih 9 rečenica odbija sociopate?

Kojih 9 rečenica odbija sociopate?

Kojih 9 rečenica odbija sociopate?
  • Objavljeno: Utorak, 04.10.2016.
  • Broj pregleda: 2.505
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sociopati ne brinu o osjećajima i nisu empatični. Ne osjećaju grižnju savjesti za svoje postupke, bez obzira koliko povrijedili druge. Nisu u stanju voljeti niti praštati, ali su sposobni lagati i manipulirati. Sociopati mogu biti vrlo šarmantni jer su naučili da na taj način mogu ostvariti vlastite ciljeve.

Ne mogu vam biti ni od kakve koristi. Uklonite ih iz svog kruga prijatelja i izbjegavajte razgovore s njima, posebice privatne. Ako ih iz nekog razloga ne možete u potpunosti maknuti iz života, naučite se nositi s njima i ne dopustite da vama manipuliraju. Predlažemo vam 9 rečenica koje će pomoći udaljiti sociopate iz vaše okoline.

"Žao mi je, ali ne mogu sada razgovarati."

Manipulatorima je potrebna verbalna interakciju kako bi okrenuli priču u svoju korist. Oduzmete li im tu priliku, nemoćni su.

Provjerite koja je razlika između psihopata i sociopata!

"Žao mi je, ali moram preuzeti poziv."

Pretvarajte se da imate poziv koji morate preuzeti i odšećite. Ponekad je najlakše osvojiti bitku s manipulatorom tako da im uskratite priliku.

"Ok, idemo razgovarati s njom/njim upravo sada."

Kolega vam govori da šef nije zadovoljan vašim najnovijom izvješćem / idejom / prezentacijom. Sociopatski manipulator vas samo pokušava frustrirati ili naljutiti kako bi lakše manipulirao vama. Kažete li da idete odmah porazgovarati sa šefom i na taj način ih prozovete zbog laži, manja je vjerojatnost da će slično pokušati u budućnosti. Ne vjerujte im ništa dok sami ne provjerite.

"Hej, jeste li vidjeli letke/računekoji su stigli sinoć?"

Nikad ne govorite o osobnim stvarima s poznatim sociopatom. Razgovarajte o neutralnim temama poput sporta, politike ili vremena. Nikako ne dijelite svoju privatnost ili osjećaje.

"Ne, hvala."

Ako vam sociopat nešto ponudi, pogotovo ako je riječ o poklonu, pristojno odbijte. Na taj način vas žele zadužiti i iskoristiti. Pristojno i odlučno odbijte i krenite dalje.

"Ne."

To je najmoćnija riječ u svakom jeziku. Kad god vas sociopat pokušava prisiliti na nešto ili vam ponuditi, samo recite „ne“.

Saznajte kako se zaštititi od emocionalne manipulacije!

"Razgovarajmo malo o vama."

Sociopati ne žele govoriti o sebi i svojim emocijama (jer ih nemaju), jer im to ne otvara put do vas. Pokušajte okrenuti razgovor tako da kažu nešto o sebi.

"Danas mi je predivan dan, a vama?"

Sociopati će pitati kakav vam je dan ili kako se osjećate samo kako bi iskopali nešto negativno i upotrijebili protiv vas. Ništa im nemojte dati. Čak i ako vam je zaista loš dan, nasmiješite se i uzvratite pitanje.

"Teško za povjerovati."

Neka znaju da im ništa ne vjerujete. Sociopati će pokušati okrenuti priču u svoju korist, dati negativan kontekst ili će u potpunosti izmisliti novu laž samo kako bi vas potaknuli na emocionalan razgovor. Nemojte im vjerovati (i neka znaju da im ne vjerujete) i tako ćete jedino izbjeći njihove nove pokušaje manipulacije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije