Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Male ideje za sretniji život - Financije i imetak

Male ideje za sretniji život - Financije i imetak

Male ideje za sretniji život - Financije i imetak
  • Objavljeno: Petak, 05.02.2010.
  • Broj pregleda: 690
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uvijek je dobro čuti pravu riječ u pravo vrijeme...

Life coach Tatjana Divjak donosi Vam Male ideje za sretniji život u 10 poglavlja.

 

Tatjana Divjak
male ideje za sretniji život

 

divjak_velika.jpg

Posuditi novac ili ne?

Čini vam se da biste za pravog prijatelja sve učinili, no tek kada dođu izazovi doznate koliko je vaše prijateljstvo stvarno jako. Iz takvih se stvari može puno naučiti i o drugima, ali i o sebi. Posudila sam novac svom prijatelju i prolazili su dani, a povrata nije bilo. Isprva sam bila strpljiva, no s vremenom me, nakon razdoblja razočaranja, uhvatila ljutnja. Osjetila sam se iznevjerenom i tražila svoj novac natrag. Nije bila riječ o velikom iznosu, no povrat posuđenog novca postao mi je važan, jer sam se osjetila prevarenom. Posuđeni iznos mi je bio vraćen, ali ja ipak nisam naučila pouku. Puno godina nakon toga prijateljica me je tražila da joj posudim novac. I posudila sam. Prolazilo je vrijeme i ja sam čekala da mi novac bude vraćen. Sjetila sam se već doživljenog osjećaja ljutnje i odlučila pokloniti posuđeni novac, ne želeći staviti cijenu na naše prijateljstvo.

Ideja za rješenje toga problema

Iz svega u životu možemo nešto naučiti. Kada ponovite svoju pogrešku, ne očekujte da vas ta škola neće koštati. Budite spremni priznati svoj udio u problemu. Ako novac posudite prijatelju, razmislite jeste li spremni izgubiti prijatelja ako vam novac ne bude mogao vratiti. Pravilo koje nema alternative tada glasi: ne posuđujte novac prijatelju, ako se jednog od to dvoje niste spremi odreći.

Pogledajte video OVDJE

Iduća tema:

Obitelj i roditeljstvo (8.2.)

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije