Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Male ideje za sretniji život - Vještine bez kojih se ne može

Male ideje za sretniji život - Vještine bez kojih se ne može

Male ideje za sretniji život - Vještine bez kojih se ne može
  • Objavljeno: Srijeda, 03.02.2010.
  • Broj pregleda: 657
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uvijek je dobro čuti pravu riječ u pravo vrijeme...

Life coach Tatjana Divjak donosi Vam Male ideje za sretniji život u 10 poglavlja.

 

Tatjana Divjak
male ideje za sretniji život

 

divjak_velika.jpg

Pozitivno razmišljanje

Nekada sam bila nervozna i lako planula na svaku sitnicu. Stresni način života doveo me do toga da sam vikala na ljude na poslu, iako mi je nešto drugo "diglo tlak". A onda sam odlučila promijeniti se: čuti, govoriti, misliti, vidjeti i činiti samo pozitivne stvari. Prestala sam s tužaljkama, kritikama, ogovaranjima, ljutnjom. Počela sam propuštati pješake na pješačkom prijelazu s osmjehom na licu, dala sam prednost i automobilu čiji se vozač drsko gurao pred ulaskom u raskrižje. Tko zna, možda je taj drznik kirurg kojeg su zvali da spasi nečije dijete, nečiju majku, nečijeg najboljeg prijatelja! U uredu se nisam uključila u temu postizborne kuhinje; ja sam svoje rekla na izborima. S iskrenim zanimanjem počela sam pitati ženu na blagajni samoposluživanja: "Kako ste?", a ona je, dotad mrzovoljna lica, uzvratila osmjehom i ljubaznošću. Prestala sam kritizirati i prosuđivati druge ljude  i događaje, a nisam niti ogovarala ikoga. Moj se svijet promijenio.

Ideja za rješenje toga problema

Pokušajte i vi! Misliti pozitivno ne znači da ćete ignorirati svijet oko sebe ili, ne daj Bože, zabiti glavu u pijesak.

Iznenadit ćete sami sebe! Današnji će vam se dan toliko svidjeti da ćete poželjeti nastaviti tako i sutra, i dan iza. I svaki put kada vam glavom proleti negativna misao, protjerat ćete je i pomisliti na nešto pozitivno. Napokon će vam postati jasno da nemate vremena za negativnost i da vam ona nepotrebno crpi dragocjenu energiju. Dan završite pomislivši na sve što ste doživjeli, sa zadovoljstvom i zahvalnošću. Promatrajte posljedice svog promijenjenog ponašanja. Ne samo da vas drugi ne nerviraju, nego se i sami osjećate ugodnije u svojoj koži. Imate više vremena, energije, ideja. Počnite već danas.

Pogledajte video OVDJE

Iduća tema:

Životne vrijednosti (3.2.) 

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije