Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Najčešće greške koje radimo tijekom šopinga

Najčešće greške koje radimo tijekom šopinga

Najčešće greške koje radimo tijekom šopinga
  • Objavljeno: Subota, 08.10.2016.
  • Broj pregleda: 380
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada jednom uđemo u 'shopping' centar s karticom na koju nam je upravo sjela plaća i nađemo se okruženi beskrajnim nizom savršenih modnih komada koji bi nam taaako dobro pristajali ove jeseni, rijetko koja od nas može ostati hladne glave.

Izbjegnite sva iskušenja koja se pojavljuju prilikom bjesomučnog 'shoppinga' kako biste bili sigurni da ćete se kući vratiti samo sa stvarima koje ćete doista i nositi te bez minusa na računu.

Zavedu vas rasprodaje

Ovo je raj za sve 'shoppingholičarke' i vrijeme kada i najrazumnija od nas radi najblesavije greške. Kao prvo, rasprodaja podrazumijeva da je većina artikala snižena za 50 – 70 %, pa pazite da vas ne zavede veliki natpis 'Sezonsko sniženje' na izlogu trgovine jer je možda riječ samo o artiklima koje trgovci nisu mogli prodati tijekom aktualne sezone ili je riječ o komadima u izrazito malim ili velikim konfekcijskim brojevima te robi s greškom. Kada kupujete na rasprodaji, dobro promotrite i isprobajte vaš predmet želja, a ako biste ga kupili i da se prodaje po punoj cijeni, onda imate zeleno svijetlo.

Kupujete stihijski

Ako u kupovinu krenete bez plana i programa, to će gotovo sigurno završiti katastrofom. Ako lutajući trgovinama nikako ne možemo pronaći nešto što bi nam se svidjelo, obično na kraju uzmemo neki bezvezni komad odjeće kako bismo imale osjećaj da ovo popodne nismo potratile bezveze. Svaka od vas zasigurno u ormaru ima cijelu malu hrpicu ovih 'trofeja' koje nije odjenula niti jedanput, a svejedno i dalje činimo istu grešku. Neke djevojke čak rade i jednu još veću pogrešku, a to je da kupuju u dućanu nešto što im prvo dođe pod ruku, tek toliko da im ne bude neugodno pred prodavačicama nakon što su isprobale sve artikle koji vise na 'štenderima'.

Saznajte kako uštedjeti pri kupovini hrane!

Ne radite popis za kupnju

Ovo je nešto što bi svaka žena trebala napraviti i ponijeti sa sobom prije nego što uopće krene iz kuće. Dok ste još doma, dobro razmislite o tome što vam doista treba ove jeseni, a kojih komada odjeće i obuće ionako imate toliko da ih ne stignete sve ni iznositi. Dok lutate po trgovinama, fokusirajte se na željene komade, a, ma koliko vam to zvučalo neizvedivo, probajte ignorirati sve druge odjevne predmete koji vas tako čeznutljivo gledaju s polica i iz izloga. Ovo može biti korisno i iz još jednog razloga. Naime, najbolje komade zapravo najčešće kupimo baš onda kada ne planiramo i kada ih ne tražimo ciljano, ali tu treba biti jako pametan. Ako vam za oko zapne neka 'cool' parka, iako ste zapravo došli po tenisice, i tijekom cijele kupovine mislite samo na nju i već pomalo zaboravljate po što ste zapravo došli, to može biti dobar znak da biste je zaista trebali i kupiti.

Žurite

Shopping nikada ne treba obavljati kada smo u vremenskoj stisci ili imamo pola sata slobodnog vremena dok nam ne dođe frendica pa odlučimo vrijeme 'ubiti' obilaskom trgovina. Dok kupujemo robu, cipele i modne dodatke, ne smijemo biti pod pritiskom već sasvim opušteni i imati dovoljno vremena da odlučimo da li nam se neki komad doista sviđa ili smo samo 'zabrijale'. Kada smo u žurbi, često nam se ne da stajati u dugim redovima pred kabinama, pa odjeću samo prislonimo uz tijelo da vidimo odgovara li nam dužinom, širinom i oblikom. A ako i uđemo u kabinu te nam neki odjevni predmet ne odgovara veličinom, ne da nam se opet vraćati u dugačku kolonu već napamet uzimamo za broj veći ili manji predmet za koji smo odokativno procijenili da je pravih dimenzija.

Mislite: „Ovo će mi pristajati kad dođem kući“

Među hrpom odjeće pronašli ste jedan famozan komad od kojeg vam se trenutno pomutio razum, ali nakon što ste ga odjenuli, efekt baš i nije onakav kakav ste očekivali i priželjkivali. Slijedi poznati scenarij: uvlačenje nogu na silu u preuske nogavice, stiskanje trbuha kako biste mogli zatvoriti patentni zatvarač, mantranje kako će vam hlače, nakon što krojačica skrati nogavice, stajati kao salivene, okrivljavanje krive rasvjete u kabini kao razlog zbog kojeg ne izgledate nimalo poželjno, svaljivanje krivice na cipele koje trenutno imate na sebi zbog lošeg konačnog dojma (ali će uz one nove sandale sigurno savršeno profunkcionirati)...Nemojte to više raditi. Odjeća i obuća trebale bi vam 'sjesti' kao salivene odmah nakon prvog isprobavanja, a sve ostalo je gotovo sigurni promašaj.

Uljepšajte se i uštedite!

Ne prespavate

Čak i ako ste 'upecali' savršeni 'it' komad, nemojte nagliti s kupovinom. Pitajte prodavačicu imaju li dovoljnu količinu zaliha u skladištu u vašem broju i prespavajte jednu noć kako bi se dojmovi potpuno slegli, a ako i sutradan osjećate istu žudnju prema ovom komadu, onda ga i kupite. Ili, neki stručnjaci kažu da bi idelano bilo odluku staviti na čekanje 72 sata. Naime, dok sumanuto 'shoppingiramo', razina adrenalina nam je povećana i često nam se dogodi da za komad koji smo nepromišljeno kupili drugi dan ne možemo vjerovati da smo to doista i učinili.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije