Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Najčešće muške laži

Najčešće muške laži

Najčešće muške laži
  • Objavljeno: Subota, 13.08.2011.
  • Broj pregleda: 2.898
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Muškarci u prosjeku lažu šest puta dnevno, čak dva puta više od žena. Da bismo shvatili zašto oni uporno lažu, čak i kada ne trebaju, stručnjaci su nam odgovorili na to pitanje te rekli najčešće muške laži uz objašnjenje razloga tih sitnih laži.

''Zapeo sam u gužvi''

Njemu je puno lakše reći kako je zapeo u gužvi kako ne bi u detalje objašnjavao razloge kašnjenja. Zapamtite, muškarci nisu toliko jaki na riječima kao što su žene. To je najčešće bezazlena laž, kako bi izbjegnuo prevelika objašnjavanja, ali ipak je laž!

''Nije bilo tako skupo''

Muškarci ne vole vaša neslaganja oko troškova, čak i kada ne dijelite bankovni račun. Najčešće laže kako bi dokazao da je odgovoran i nije rasipan. Ne želi da mislite kako mu je svejedno hoće li uštedjeti novac ili će sve potrošiti na stvari kao što je plazma televizor.

''Na putu sam''

Ovu laž najčešće koriste kada ga prisiljavate da ide na neka okupljanja na koja ne želi ići, kao što je obiteljski objed. Na taj način odugovlači susret koji je za njega jako nelagodan. Ne može reći kako ne želi ići, a opet ne može izbjeći okupljanje bez opravdanog i dovoljno jakog razloga. Stoga, kada vam kaže da je ''na putu'', znajte da želi odužiti svoj dolazak što je više  moguće.

''Nisam puno popio''

Ova laž može ukazivati na ozbiljan problem, ali ne vaše veze, već potencijalne ovisnosti o alkoholu. Ako vam to često govori, popričajte s njim i naglasite mu kako ste zabrinuti za njega. Zapamtite da ovaj razgovor trebate započeti isključivo kada je trijezan.

''Nisam bio kraj mobitela'', ''Ispraznila mi se baterija'' ili ''Nisam imao signala''

Ove tri laži imaju isto značenje. Najčešće će ih upotrijebiti kada želi da malo ''ohladite''. Ne zna kako bi vam to rekao pa samom sebi na taj način daje vremena kako bi smislio na koji način da vam to kaže.

''Ne, nemaš veliku guzu''

Ukoliko ga pitate imate li veliku guzu u novim trapericama, naravno da očekujete ovakav odgovor. On želi izbjeći nepotrebnu raspravu ili čak svađu. Želite li uistinu znati je li vaša guza velika, pitajte neku od vaših prijateljica.

''Ovo mi je zadnje pivo''

Ovu laž će najčešće reći preko mobitela, dok je sa svojim prijateljima. Bitno je da znate da i on sam vjeruje u tu laž. To je slično onome kada vi, već pet puta za redom, govorite da vam je to zadnji kolač. Stoga, nemojte mu to uzimati za zlo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije