Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Naučite živjeti u trenutku

Naučite živjeti u trenutku

Naučite živjeti u trenutku
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.07.2014.
  • Broj pregleda: 904
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vjerojatno ste čuli brojne savjete tipa: živi kao da ne postoji sutra, živi kao da ćeš umrijeti danas i slično. Živjeti u trenutku je nešto što zahtijeva trud i strpljenje, ali i puno prakse. No, kada naučite živjeti u trenutku, živjet ćete život koji će biti ispunjen i naučit ćete cijeniti svaku aktivnost i svaku sekundu u jednom danu.

Fokusirajte se na trenutak

Ako želite naučiti živjeti u trenutku, morate se naučiti fokusirati na trenutak. Sve što radite sada, radite s potpunom pažnjom. Jedino ćete na taj način moći sve napraviti kvalitetno. Kada naučite razmišljati samo o sadašnjosti, prestat ćete žaliti za nekim stvarima iz prošlosti.

Ako žalite za prošlošću, prestanite jer nju ionako ne možete promijeniti. Iz prošlosti jedino možete nešto naučiti i postati mudriji.

Obratite pažnju na male stvari

Obratite pažnju na svijet oko vas; na male stvari. Budite zahvalni na njima. Živite u trenutku i živite zajedno s tim malim stvarima koje vam pomažu da stječete pozitivan stav. Obratite pažnju na stvari koje vas čine sretnima.

Ako mislite da je dan loš, pomirite se s tim i probajte iz njega izvući ono najbolje. Probajte napraviti nešto što će popraviti cijeli dan, nešto zbog čega će uspomena na taj dan biti lijepa.

Smijte se

Ako želite znati kako živjeti u trenutku, sve što trebate napraviti jest pogledati se u ogledalo i nasmijati se. Smijte se, pa makar i na silu jer su istraživanja pokazala da čak i prisilno smijanje može popraviti raspoloženje.

Smijte se čak i kada je teško. Smijte se čak i kada ste u društvu mrzovoljnih. Ne dopustite da nečije loše raspoloženje prijeđe na vas ili da nečija negativna energija pobijedi vašu pozitivnost.

Budite ljubazni

Ljubaznost i nesebičnost su ono što će ljude oko vas učiniti sretnima, a ponajviše vas same. Usputne geste ljubaznosti i nesebičnosti, one koje su sasvim spontane, su geste koje će vas podsjetiti da trebate živjeti u trenutku.

Na ljubaznost i nesebičnost često zaboravljamo. Često smatramo da nema potrebe pomagati drugima ako nama nitko ne pomaže. No, trebate znati da su znanstvenici dokazali da pomaganje popravlja raspoloženje, i to ne samo osobi kojoj se pomaže, već i osobi koja pomaže.

Budite zahvalni

Ovo zvuči lako, zar ne? No, nažalost, to nije uvijek baš tako jednostavno. Prisjetite se stvari koje imate, stvari koje vaš život čine lakšim i budite na njima zahvalni. Nemojte na svaku obavezu gledati kao na nešto loše, već kao na nešto što će vam još više olakšati život.

Lako je biti zahvalan na velikim stvarima. Lako je biti zahvalan kada je sve savršeno. No, naučite biti zahvalni na sitnicama i nesavršenostima s kojima se suočavate svaki dan jer su one te koje čine život i sadašnjost.

Nemojte brinuti

Svake sekunde brinete o tome što će se dogoditi u budućnosti. Na taj način nećete promijeniti budućnost, već ćete uzaludno potrošiti te sekunde sadašnjosti. Počnite djelovati u sadašnjosti jer budućnost ne dolazi tek za nekoliko mjeseci ili godina, budućnost dolazi već iduće sekunde.

Ako se već brinete o budućnosti i ne možete si pomoći, barem se počnite brinuti o skorijoj budućnosti, o idućem satu ili danu, a ne o vremenu koje vas čeka za nekoliko godina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije