Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ne zaboravi voljeti i sebe

Ne zaboravi voljeti i sebe

Ne zaboravi voljeti i sebe
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 457
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada nekoga volimo svim svojim srcem, bilo da je ljubav uzvraćena ili nije, vrlo lako je izgubiti sebe iz vida. Ipak, iako je ljubav prema drugome vjerojatno najčudesniji osjećaj koji možemo imati vrlo je važno ne zaboraviti voljeti sebe. 10 stvari koje će nas podsjetiti koliko smo mi važni, nevažno jeste li u vezi ili solo!

1. Izbjegavajte osobe koje unose u vaš život nemir. Nogirajte dečka ili curu koji vas tretiraju kao smeće. Prestanite se družiti s prijateljicom koja vas ogovara iza leđa...

Kada se okružite s ljudima koji isijavaju pozitivnu energiju i vi ćete biti pozitivniji, a to će privlačiti nove pozitivne ljude u vaš život.

2. Nemojte ni za čim žaliti. Iako je život pun obrata sudbine, to ga čini zanimljivim. Ako žalite za svojom prošlošću to će budućnost učiniti nemirnijom. Usredotočite se na ovdje i sada i živite punim plućima.

3. Nemojte trošiti energiju na mržnju. Mržnja odnosi previše truda i vremena, a beskorisna je. Mnogo je korisnije i ugodnije nekoga voljeti.

4. Živite život za sebe. Prestanite ugađati drugima, jer nikad ne možete u potpunosti zadovoljiti nečije potrebe, a na u tom pokušaju možete u potpunosti izgubiti sebe. Slijedite svoje snove i ne dopustite drugima da ih ugrožavaju.

5. Plešite svaki dan. Plesom se otpušta hormon sreće, smanjuje stres i tjeraju teške misli. Plešite kako biste nešto ispričali, plešite kako biste pokazali da volite, plešite kako biste zaboravili, plešite kako biste nekoga nasmijali?

6. Stalno postavljajte nove izazove. Nemojte trošiti energiju na osjećaj inferiornosti. Čovjek ima ogromne mogućnosti za rast i razvoj tijela i uma. Uvijek tražite načine za napredak i nikad nemojte venuti za prošlošću.

7. Uživajte u vremenu koje provodite sa samima sobom. Nemojte se bojati samoće. Izvedite se na večeru u restoran, otiđite u kino? Vi ćete profitirati od svoje neovisnosti, a drugi će joj se diviti.

8. Svaki dan nekoga zagrlite. Dokazano je da što veći broj međuljudskih dodira ostvaruju to su osobe sretnije.

9. Vodite dnevnik. Jednom kada ostarite zbog toga ćete sebi biti zahvalni. Dnevnik će vam također pomoći dati objektivniji pogled na svakodnevna pitanja. Na taj način ćete sebe bolje upoznati i razjasniti svoju nutrinu.

10. Sebe volite više nego bilo koga drugog. Sa sobom ćete sigurno provesti ostatak života, s drugima je to uvijek upitno. Jednom kada prihvatite sebe i svoju unutarnju prtljagu, bit ćete bolje društvo osobama oko vas. Ne možete očekivati da vas drugi poštuju ukoliko sami sebe ne poštujete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije