Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Omiljena boja otkriva karakter

Omiljena boja otkriva karakter

Omiljena boja otkriva karakter
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.02.2011.
  • Broj pregleda: 40.560
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bijela

Simbolizira čistoću, nevinosti i naivnosti, a ima i jaku konotaciju mladosti i čistoće. Ako ste starija osoba, bijela boja može ukazivati na želju za savršenstvom i nemogućim idealima, možda pokušaj da ponovno osvojite izgubljenu mladost i svježinu. Bijela također simbolizira želju za jednostavnošću i jednostavan život.

Ljubitelji bijele boje su uredni i besprijekorno izgledaju, pronicljivi s pozitivnom i optimističnom naravi. Oni su dobro uravnotežena, razuman, sposobna i mudra bića, oprezna, praktična i pažljiva s novcem i imaju mnogo samokontrole. Oni će dobro promisliti prije nego djeluju i definitivno nisu skloni impulzivnom ponašanju.

Oni mogu biti vrlo kritični prema sebi i drugima, ali pokušavaju i biti fer i nepristrani. Mogu biti usamljenici koji imaju sposobnost sakriti svoje nedostatke od drugih da odaju dojam savršenstva.

Ljubitelji bijele su sigurni, staloženi i samopouzdani, ali također mogu biti vrlo izbirljivi i gadljivi. Oni se mogu prikazati sramežljivima, ali imaju jaka uvjerenja o većini stvari.

Bijela boja je čista, boja savršenstva. U psihologiji bijela je boja novih početaka. To je prazno platno koje čeka da bude ispisano. Iako bijela boja ne djeluje poticajno na čula, ona otvara put za stvaranje svega što um može zamisliti.

Osnovna značajka bijele boje je jednakost, što znači principi pravednosti i nepristranosti, neutralnosti i nezavisnosti. Budi otvorenost, rast i kreativnost. Bijela boja simbolizira čistoću i zato nevjeste najčešće nose bijele haljine.

Bijela je boja zaštite i ohrabrenja, nudi osjećaj mira i spokoja, utjehe i nade, pomaže ublažiti emocionalnu uznemirenost. To stvara osjećaj reda i učinkovitosti, što je od velike pomoći ako želite svoj život dovesti u red. Bijela nudi unutrašnje čišćenje i pročišćava misli, emocije i, u konačnici, vaš duh, osvježavajući i jačajući cijeli energetski sustav.

Iako ima vrlo malo negativnih konotacija za bijelu boju, osobito u zapadnoj kulturi, previše bijele može djelovati hladno, izolirano i prazno. To podrazumijeva osjećaj sterilnosti, odvajanja i nezainteresiranosti, pružajući malo stimulacije za osjetila.

U nekim kulturama bijela je tradicionalno vezana za smrt i žalost. U tim kulturama smrt obično znači kraj jednog života i početak drugog, kretanje naprijed u novi život. Bijela može ukazivati na završetak ciklusa u vašem životu. Mnogi ljudi koriste bijelu boju kao simbol mladosti i nevinosti. To ih podsjeća na vrijeme kada su njihovi životi bili lakši i manje komplicirani.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije