Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Oslobodite svoju kreativnost i probudite maštu!

Oslobodite svoju kreativnost i probudite maštu!

Oslobodite svoju kreativnost i probudite maštu!
  • Objavljeno: Nedjelja, 29.05.2016.
  • Broj pregleda: 222
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kreativnost se ponekad može činiti potpuno nedostižnom, ali postoje vrlo jednostavni načini pomoću kojih ju možete probuditi i povećati.

Oslobodite se perfekcionizma

Perfekcionizam je najveći neprijatelj kreativnosti. Obratite pažnju na zadatak koji trebate obaviti, a nakon toga dobro razmislite o svemu što bi moglo poći po krivu i to u potpunosti prihvatite. Kada se oslobodite straha od neuspjeha, vaša kreativnost će biti puno bolja.

Zabavljajte se

Društvo nas vrlo često podsjeća na to da trebamo imati određeni cilj jer je to jedini način za uživanje u životu i postizanje uspjeha. Imati jasno određene ciljeve je bez sumnje pozitivno, ali se morate naučiti zabavljati i opustiti.

Vježbajte kreativnost

Kreativnost je nešto što se može vježbati i naučiti. Ne morate nužno pokazivati drugima sve svoje kreativne uratke, ali razvijajte svoju maštu. Što ćete češće sudjelovati u kreativnim aktivnostima, to ćete svoj mozak prije naviknuti na to da neprestano razmišlja na kreativan način.

Provjerite kako kreativci provode jutra!

Ostanite prisutni

Biti prisutan i živjeti u trenutku nam pomaže razviti kreativne strane osobnosti. Nama su potrebni vrijeme i prostor kako bismo se opustili i dopustili kreativnim mislima da nas u potpunosti obuzmu.

Opustite se

Kreativnost nastaje i ostaje u opuštenom umu. Što ste pod većim stresom, to ćete biti manje kreativni. Morate otkriti na koje načine ćete se najbolje opustiti i prepustiti. To mogu biti masaža, duga šetnja, popodnevno spavanje ili pak vježbanje.

Sanjarite

Istraživanja su pokazala da su osobe koje često sanjare puno kreativnije, u odnosu na osobe koje sanjare rijetko ili nikako.

Otkrijte što vas nadahnjuje

Svakoga će inspirirati i nadahnuti nešto drugo, a vi morate otkriti što vas nadahnjuje. Svi smo različiti. Pronađite ono što vas inspirira i time ispunite gotovo svaki svoj dan.

Putovanja ublažavaju stres, potiču kreativnost i štite srce!

Zabilježite svoje ideje

Ponekad ćemo dobiti jako dobru ideju u trenutku kada joj se ne možemo posvetiti. Tada zapišite ideju i o njoj razmišljajte poslije.

Razmjenjujte ideje s drugima

Bez obzira na to koliko ste kreativni, uvijek je dobro razmijeniti kreativne ideje s drugima.

Provodite vrijeme u prirodi

Boravak u prirodi nam omogućava da ostanemo prisutni, oslobodimo svoju kreativnost i bolje vladamo vlastitim mislima.

Radite ono što vas inspirira

Jednom kada otkrijete što vas točno inspirira trebate nastaviti raditi točno te aktivnosti. Zapravo, svaki dan biste trebali izdvojiti malo vremena za ono što vas inspirira.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije