Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ove emocije nisu vrijedne vašeg vremena!

Ove emocije nisu vrijedne vašeg vremena!

Ove emocije nisu vrijedne vašeg vremena!
  • Objavljeno: Utorak, 21.06.2016.
  • Broj pregleda: 1.490
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svakoga dana osjećamo različite emocije koje su posljedica reakcija na situacije u kojima se nađemo. Neke od tih emocija, nažalost, nisu vrijedne našeg vremena, energije i pažnje. Upravo zbog toga biste se trebali potruditi što prije otpustiti takve emocije.

Tuga

Koji je smisao tuge? Neće promijeniti situaciju u kojoj se nalazite. Nakon silnog plakanja i žalosti, shvaćate da ste potratili jako puno vremena, a da ste to vrijeme mogli utrošiti na nešto drugo. Svaki put kada ste tužni, izdvojite malo vremena za tugu, ali nemojte dugo ostajati u tom stanju. Znajte da dolaze bolja vremena i njegujte svoj mir.

Zavist

Zavist je poput otrova za duh. Potiče zao i pokvaren način razmišljanja. Zavist je posljedica fokusiranja na ono što je dobro kod drugih. Tada često zaboravljamo na dobre strane našeg života. Želimo ono što drugi imaju, a mi nemamo. Živimo u uvjerenju da ćemo tada biti sretniji, ispunjeni i zadovoljni.

Jeste li zavidni? Evo kako to zaustaviti!

Ne trebate imati ništa više od ovoga što trenutno imate da biste bili smireni, sretni i zadovoljni. Budite zahvalni na svemu što imate. Naravno, uvijek može bolje. I uvijek može biti gore. Razvijajte zahvalnost na svemu što trenutno imate, a takvih stvari je sigurno puno.

Ljutnja

Svaki put kada smo ljuti nadamo da će osoba koja nas ljuti prestati raditi to što nas ljuti. To je kao da očekujemo da će naša ljutnja povrijediti drugu stranu i prisiliti ju na predaju. Ovo nikada ne funkcionira. Povrijedimo osobu na koju smo ljuti, a ona se počinje povlačiti. Kada malo bolje pogledate, shvatit ćete da ste povrijedili sebe i osobu prema kojoj ste usmjerili ljutnju. Povrijediti nekoga na koga usmjeravate svoju ljutnju može vas povrijediti još više. Ljutnja nikada nije vrijedna vašeg vremena, osim ako čini da postajete bolja osoba, što se događa u jako malom broju slučajeva.

Žaljenje

Naš život je izgrađen na odlukama i izborima koje smo donijeli u pojedinim trenucima. Vrlo često u nekim situacijama reagiramo na način koji kasnije uzrokuju osjećaj žaljenja. Ako gledate na prošlost s osjećajem žaljenja, sigurno se nećete dobro osjećati. Uvijek je dobro malo razmisliti o pojedinim situacijama i nešto naučiti iz njih kako bismo u budućnosti mogli donijeti pametnije odluke. Ako se ne mislite mijenjati, onda nema smisla provesti vrijeme žaleći za odlukama iz prošlosti. Prošlost je nešto što ne možete promijeniti. Prošlost, sadašnjost i budućnost su usko povezane, i imate moć samo nad sadašnjosti.

Provjerite koje toksične navike crpe vašu energiju!

Strah

Zbog straha ćete se osjećati kao da živite u zatvoru. Strah nas sputava u življenju života kakav želimo živjeti. To je emocija koja nas oslabljuje. Paralizira napredak i razara snove. Strah je tiranin uma i srca, neprijatelj života. Da biste svladali strah, prvo morate shvatiti što je točno strah. Svaki put kada se nečega bojite, ostajete na jednom mjestu iz kojega na možete ići naprijed.

Dosada

Živimo u svijetu koji pruža toliko mogućnosti, a koliko toga ste vidjeli? Dosada nije nužno loša stvar, već unutarnji glas koji vas poziva ne vrijeme koje možete iskoristiti za stvaranje sebe. Da biste pobijedili dosadu morate izaći iz zone udobnosti i napraviti nešto što nikada niste.

Usamljenost

Postoji velika razlika između samoće i usamljenosti. Usamljeno se osjećamo samo kada zaboravimo tko smo, kada razmišljamo površno i zaboravljamo veliku istinu, a to je da smo svi povezani. Usamljenost može proganjati i učiniti da se osjećamo malo i beznačajno. Potiče nas da se pitamo koji je zapravo smisao života. Ovo je dobra stvar jer ćemo upravo zbog toga zaroniti duboko u sebe i doći do zaključka da možda i jesmo mali i beznačajni, ali smo istovremeno važni i veliki.

Provjerite kako usamljenost utječe na zdravlje!

Postoji jako puno emocija koje ne zaslužuju naše vrijeme, fokus i energiju, a svejedno im sve to dajemo. Svako iskustvo nam daje priliku da postanemo majstori svojih emocija i da ih svaki idući put savladamo bolje i lakše.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije