Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ovisnost o kockanju

Ovisnost o kockanju

Ovisnost o kockanju
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.09.2010.
  • Broj pregleda: 7.831
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Razumijevanje ovisnosti o kockanju

Problem kockanja može opteretiti odnose, ometati odgovornost kod kuće i na poslu, i dovesti do financijske katastrofe. Možete čak napraviti stvari koje nikad niste mislili da bi, kao što su krađa novca za kockanje ili uzeti novac za djecu. Možda mislite da ne možete prestati, ali problem kockanja i ovisnost o kockanju se mogu liječiti. Ako ste spremni priznati da imate problem i tražiti pomoć, možete prevladati problem kockanja i ponovo zadobiti kontrolu nad svojim životom.

Ovisnost o kockanju je vrsta poremećaja kontrole impulsa. Kompulzivni kockari ne mogu kontrolirati impuls za kockanjem, čak i kada znaju koliko je to loše. Kockanje je sve o čemu mogu misliti i sve što žele učiniti, bez obzira na posljedice. Čak i kada znaju da su izgledi protiv njih, čak i kad si ne mogu priuštiti da izgube, ljudi s ovisnosti ne mogu prestati kockati.

Ako ste zaokupljen kockanjem, ulažete sve više i više vremena i novca u to, ili kockate unatoč ozbiljnim posljedicama, imate problema s kockanjem.

Ovisnost o kockanju se ponekad naziva "skrivenom bolešću" jer ne postoje očiti fizički znakovi ili simptomi kao što su kod ovisnosti o drogama ili ovisnosti o alkoholu. Kockari obično niječu ili umanjuju problem. Oni poduzimaju sve da sakriju svoj problem. Na primjer, kockari često lažu o tome gdje su bili i što su radili.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije