Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Slika o sebi i veze s drugim ljudima

Slika o sebi i veze s drugim ljudima

Slika o sebi i veze s drugim ljudima
  • Objavljeno: Utorak, 31.08.2010.
  • Broj pregleda: 1.443
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li se ikada sakrili pod pokrivač, ne želeći da vas ljubavnik vidi? Ili vam je nelagodna pomisao da se gledate u ogledalu? Je li netko blizak osuđivao vaš izgled?

Činjenica je da naša tijela i kako se osjećamo u našim tijelima mogu utjecati na naše odnose. Ovdje su neki od načina na koje negativna slika o sebi može negativno utjecati na vaše odnose.

  • Partner ili partnerica vam daje komplimente, ali ne možete povjerovati u to. Zabrinuti ste kako izgledate i ne možete uživati u ljubavi koja vam se nudi. To tijekom vremena može uništiti odnos.
  • Vaša uvjerenja o tome da ste neatraktivni nesvjesno dovode do odabira partnera koji pojačava vaše nisko samopouzdanje.
  • Sami ste i žudite za ljubavlju, intimnosti i vezom. Negativna opsesija i loša slika o sebi dovodi do toga da ste izolirani i sami.

Postoji bezbroj scenarija i primjera, ali jednostavna činjenica je da ako živite uvjereni da niste  privlačni ne možete se spojiti s drugim ljudima. Bez obzira na fizički izgled, možete uživati u dubokoj ljubavi i biti ispunjeni. Ali to je moguće samo ako se naučite zanemariti laži koje vas dovode do razmišljanja da niste dovoljno „savršeni" za ljubav.

Ako cijeli život slušate negativne opaske, gotovo je moguće uživati s drugim ljudima. Ta opsesija djeluje kao prepreka. Nesigurnost i negativna slika o sebi onemogućuje da uživate ljubav koja je dostupna. Čak i ako imate odnose s različitim ljudima, ako slušate svoje negativne misli i vjerovanja, oni sprječavaju povezivanje.

Važno je da shvatite da vas negativna uvjerenja jako koštaju. Nesposobnost da se istinski povežete s drugim ljudima, nesposobnost da istinski uživate u odnosima, je ogroman trošak. Jedan duhovni učitelj je jednom rekao da je ljubav hrana za dušu. Kao što naše tijelo treba hranu za opstanak, tako naša duša treba ljubav da opstane. Možete živjeti od loše prehrane, nedostaje vam vitamina i minerala, nutritivni sadržaj je loš, ali vjerojatno ćete preživjeti. Tako je i sa ljudskim odnosima. Jesu li vaši odnosi doista hranjivi? Imate li duboku ljubav, vezu i intimnost koja hrani dušu?

Ako živite s negativnim uvjerenjima o sebi, odgovor je ne. Ona djeluju kao štit, blokiraju ljubav koja je moguća.
Ako sami prihvatite činjenicu da ste takvi kakvi jeste i da nema ništa loše u tome, omogućujete drugim ljudima da vas prihvate i cijene.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije