Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što je to kvalitetna veza?

Što je to kvalitetna veza?

Što je to kvalitetna veza?
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.05.2012.
  • Broj pregleda: 5.560
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svaka veza je drugačija. Ne postoji nešto što se zove savršena veza, ali ona može biti kvalitetna, što je poprilično blizu savršenstvu. Možda se pitate kako možete znati je li vaša veza kvalitetna? Ili što možete učiniti da postane takva?

Emocionalna podrška

Vi i partner možete jedno u drugome pronaći utočište za vrijeme poteškoća ili potreba. Imate osjećaj ugode tijekom emocionalnog otvaranja, što vas još dodatno međusobno povezuje.

Osjećate se prihvaćeno i voljeno

U potpunosti se osjećate prihvaćeno i voljeno baš onakvi kakvi i jeste. To vrijedi i za one trenutke kada se ne slažete.

Cijenite odnos

Oboje cijenite odnos i smatrate ga životnim prioritetom. Također s užitkom posvećujete dovoljno vremena jedno drugom kako bi vaš odnos napredovao i bio još bolji.

Sigurna baza

Oboje imate podršku kada želite istražiti želje i ostvariti pojedinačne ciljeve izvan odnosa. Važno je da ovakve aktivnosti ne razaraju odnos. Nije dobro ako jedna strana previše vremena posvećuje određenom hobiju, a također nije dobro ako drugoj strani smeta i ono malo vremena što su odvojeni.

Povjerenje

Vi i partner morate vjerovati jedno drugom i međusobno si pružati potporu. Također je važno da vjerujete da će druga strana uvijek biti dostupna, fizički i emocionalno, kada god je to potrebno.

Ugodno vam je u dijeljenju intimnosti

Oboje ste zadovoljni s dijeljenjem intimnih misli i svoje ranjive, osjećajne strane. Uz to, ne smeta vam što ovisite jedno o drugome, a istovremeno razvijate i svoj identitet dok vas druga strana podržava u tome.

Pojedinačna vrijednost

Svatko od vas ima osjećaj vlastite vrijednosti koji nema veze s odnosom. U zdravoj i kvalitetnoj vezi, partneri ne moraju birati između toga da budu u vezi ili da razvijaju sebe, već se to radi istovremeno.

Učinkovito upravljanje sukobima

Naravno da se svi parovi posvađaju, ali važno je da svaku svađu riješite učinkovito. U svakom trenutku se morate poštovati, tako i u svađama jer su one najčešće tek sukob mišljenja, a nikome ne možemo nametati svoja uvjerenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije