Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Za koje stvari nismo znali da su zarazne?

Za koje stvari nismo znali da su zarazne?

Za koje stvari nismo znali da su zarazne?
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.11.2015.
  • Broj pregleda: 56
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Neke bolesti su zarazne, to svi znamo. No, postoje stvari za koje nismo ni svjesni da su zarazne. Ispada da su stvari koje ni ne sadrže bakterije ili viruse najzaraznije.

Raspoloženje, neke radnje, navike, osjećaji ili ponašanje su samo neke od stvari koje se šire među ljudima, a da toga u većini slučajeva nismo svjesni.

Loše raspoloženje kolege s posla

Stresan dan vašeg kolege s posla može postati i vaš stresan dan. Istraživanja su pokazala da je dovoljno da jedna osoba u radnom prostoru bude pod stresom i da svaki član tima može biti pod stresom i postati tjeskoban.

Ako lako preuzimate tuđa raspoloženja, morate poraditi na samopouzdanju i shvatiti da njihova raspoloženja vjerojatno nemaju nikakve veze s vama. Pomognite im ako možete pomoći, a ako ne, radite svoj posao i ne dopustite da njihova negativna energija prelazi na vas.

Saznajte kako zavoljeti svoj posao!

Potreba za češanjem

Kada vidite nekoga kako se češka, velika je vjerojatnost da će to isto mjesto na vašem tijelu iznenada trebati počešati. Istraživanja su pokazala da nesvjesno oponašamo ponašanje okoline, čak i besmislene radnje kao što su češanje.

To je jedan od načina kojim pokazujemo suosjećanje i povezivanja s okolinom. Istraživanja su pokazala da oponašanjem okoline nesvjesno pokušavamo postati dio nje. To nije za osuđivanje, već sasvim prirodna pojava jer je čovjek društveno biće i najbolje funkcionira kao dio društva.

Usamljenost

Ako se često družite s osobama koje ističu kako su neprestano same ili usamljene, nakon nekog vremena se i sami možete isto tako osjećati. Čak i osobe koje su okružene velikim brojem ljudi mogu biti usamljene.

Ako se često družite s osobama do kojih vam baš i nije stalo, nećete se riješiti osjećaja usamljenosti, već će on postati još intenzivniji. Najbolji lijek protiv usamljenosti je uspostavljanje mira i sklada sa samim sobom, a ne društvom.

Pročitajte kada je u redu biti sebičan.

Problemi s tjelesnom težinom

Ako se često družite sa osobama koje vode računa o svojoj tjelesnoj težini, poprimit ćete jednako ponašanje. Navike se brzo šire među prijateljima. Ako želite početi sa usvajanjem zdravih navika, ne bi bilo loše da se intenzivnije družite s prijateljima koji ih već imaju.

S druge strane, ako su u vašem društvu pretežno osobe kojima baš i nije stalo do toga što imaju suvišne kilograme, i sami ćete postati imuni na tih nekoliko kilograma viška. Također, skloniji smo jesti više u društvu osoba koje jedu više.

Pročitajte kako emocionalnim čišćenjem osloboditi um i tijelo od toksičnih misli i emocija.

Sreća

Dobro raspoloženje je jednako zarazno kao i loše. Znanstvenici su otkrili da se sreća najbrže širi među prijateljima i kolegama na poslu, jednako kao i stres i tuga. Možda čak i prije jer nam je svima draže oponašati sretno raspoloženje.

To ni ne čudi jer s kolegama na poslu provodimo puno vremena, a emocije prijatelja nesvjesno oponašamo zbog empatije. Stoga, birajte kako ćete se ponašati. Što je moguće češće širite pozitivnu energiju jer ćete onda i sami biti njome okruženi.

Pročitajte što nismo znali o sreći.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije