Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Živite život potpuno

Živite život potpuno

Živite život potpuno
  • Objavljeno: Subota, 16.01.2016.
  • Broj pregleda: 890
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ponašajte se kao dijete

Ponekad je dosadno biti odrasla osoba. Naravno da trebate plaćati račune, obavljati svoje obaveze i brinuti o drugima, ali ponekad sve to zaboravite i zabavite se.

Budite smireni

Bilo da meditirate ili se jednostavno opuštate, trebate naučiti kako ostati smiren u svakom trenutku i cijeniti život. Smirenost vas podsjeća da život nije utrka i da cilj nije doći što prije do kraja.

Probudite unutarnjeg optimista u sebi

Čak i najpesimističnije osobe mogu imati pozitivan stav ako se dovoljno jako potrude. Nemojte biti opsjednuti lošim vijestima već češće usmjeravajte pažnju na ono što vas usrećuje i na što ste ponosni.

Vježbajte

Svi već znamo da je vježbanje odlično za tijelo i um, stoga je neophodan dio sretnog i potpunog života. Odaberite bilo koju vrstu tjelovježbe, važno je samo da u njoj uživate.

Pročitajte koje su najvrjednije prednosti tjelovježbe.

Posvetite se svojem ljubimcu

Male aktivnosti, kao što je maženje psa ili mačke, mogu odmah popraviti raspoloženje. Maženjem psa će vaše tijelo već nakon 15 minuta biti preplavljeno hormonima sreća.

Uživajte u hrani koju volite

Da biste jeli zdravo ne morate se ničega odreći, već sve konzumirati umjereno. Bez straha unesite 10% ukupnog preporučeno unosa kalorija putem namirnica koje i nisu baš toliko zdrave, barem ne u velikim količinama.

Naspavajte se

Nemojte osjećati grižnju savjesti ako ponekad odspavate koji sat više. Spavanje popravlja raspoloženje, poboljšava pamćenje i koncentraciju, i pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine.

Provjerite koji su najbolji i najgori položaji za spavanje!

Podijelite s drugima svoje ciljeve

Ako želite nešto ostvariti, onda to podijelite s bliskim osobama. Recite to prijateljima i obitelji jer će vam oni sigurno biti podrška.

Zaboravite na tehnologiju

Ponekad trebate ugasiti mobitel, televizor i računalo. Neprestano izlaganje tehnološkim uređajima napreže mozak. Nekoliko sati u danu provedite bez ovih distrakcija i vjerojatno ćete biti ugodno iznenađeni kada primijetite koliko ste zapravo opušteniji.

Pronađite hobi

Aktivnosti koje ne moraju nužno imati neku svrhu, mogu pružati veliko zadovoljstvo. Otkrijte u kojim aktivnostima najviše uživate i zaboravite na vrijeme.

Družite se

Bilo da ste negdje vani ili doma, važno je da se družite s prijateljima. Oni vam pomažu da se opustite i prisjetite se da ste društveno biće.

Pročitajte koje prednosti nose prijateljstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije