Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Je li vrijeme za prekid?

Je li vrijeme za prekid?

Je li vrijeme za prekid?
  • Objavljeno: Utorak, 17.07.2012.
  • Broj pregleda: 7.674
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Već ste dali sve od sebe i razmišljate o prekidu, ali niste sigurni u to trebate li se nastaviti truditi ili se više nema što spasiti. Veza se prekida onda kada se ne osjećate ispunjeno i kada vam konstantno nešto nedostaje. Vjerujte, možete pronaći osobu pored koje se tako nećete osjećati. Možda vam zvuči sebično, ali je tako.

Većini ljudi nije lako prekinuti dugogodišnju vezu, ali razmislite o tome da biste mogli izgubiti još nekoliko godina ako ju nastavite. Kada sve uzmete u obzir, rješenje vam se nameće samo.

Naravno da svi doživljavaju manje lijepe trenutke u vezi koji ponekad znaju trajati i mjesecima. To je normalno i mnogim parovi uspiju preživjeti takva teža razdoblja. Stoga, kako ne biste zamijenili običnu krizu u vezi s povodom za prekid, donosimo vam razloge koji govore da je krajnje vrijeme za prekid.

Iz odnosa ne dobivate ono što vam treba i što želite

Budimo iskreni, ako vi niste sretni, velika je vjerojatnost da nije ni vaš partner.

Više ne možete komunicirati s partnerom

Svi imaju različit način komuniciranja, ali vjerojatno ne želite provesti svo slobodno vrijeme pokušavajući komunicirati.

Ne radujete se provođenju vremena na samo s partnerom

Možda još uvijek imate dobar seks, ali nemate potrebu razgovarati s partnerom. Želite vrijeme provoditi s drugima tako da izbjegnete druženja s partnerom.

Neprestano kritizirate partnera

Ako ste često koncentrirani na partnerove negativne strane, pogledajte malo i svoje. Osobe koje su zaljubljene ne gledaju sve tako sitničavo, već promatraju osobu kao cjelinu s velikim brojem vrlina i mana.

Uspoređujete partnera s drugima

Kada nekoga volite ne uspoređujete tu osobu s drugima. Ako primijetite da to radite, razmislite jeste li zadovoljni vezom ili ne.

Želite promijeniti partnera

Često se zaljubimo u osobu koja nam ustvari ne odgovara. Isto tako, često nakon nekog vremena tu osobu želimo promijeniti. Kako bi vama bilo da vas netko želi promijeniti? Kompromisi su jedno, ali mijenjanje karaktera je nešto sasvim drugo, stoga tražite nekoga tko vam od početka odgovara.

Više se ne smijete

Humor je nešto što treba svakoj vezi. Ako vam partnerove šale više nisu smiješne ili ne možete voditi bezbrižne razgovore, moguće je da to više nije to.

Vi uvijek dajete (ili primate)

Veze se temelje na obostranom davanju i primanju. Ako jedan partner neprestano daje ili prima, veza nije zdrava.

Vaši prijatelji ne žele biti u vašem društvu kada ste s partnerom

Možda vaši prijatelji i dalje simpatiziraju vašeg partnera, ali im se ne sviđa način na koji utječe na vas. Stručnjaci tvrde da su u većini slučajeva prijatelji ti koji primijete da nešto nije u redu s vezom.

Ne osjećate se dobro u vlastitoj koži

Sjetite se kako ste se osjećali prvi puta kada ste upoznali partnera i kada ste se zaljubili u njega. Ako ovaj osjećaj nedostaje, razmislite o tome ima li vaša veza smisla.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije