Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako odabrati vibrator

Kako odabrati vibrator

Kako odabrati vibrator
  • Objavljeno: Utorak, 29.06.2010.
  • Broj pregleda: 2.651
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Postoji mnogo različitih vrsta vibratora i koji odabrati ovisi o tome što želite učiniti s njim. Osjećaj vibracije na klitorisu dovodi većinu žena do orgazma relativno brzo i jednostavno, u usporedbi s dužim i sporijim procesom stimulacije prstom ili jezikom.

Blaga vibracija je idealna kada se prvi put koristite vibratorom, ali dok se približavate orgazmu, snažnija vibracija je bitna. Odaberite vibrator koji ima nekoliko brzina tako da možete kontrolirati intenzitet.

Glatki klitoralni vibratori obično su tanki i ne umeću se vaginalno. Veliki vibratori u obliku penisa mogu biti vrlo zastrašujući za žene, posebno prvi put. Odličan izbor ako želite istovremeno vaginalnu i klitoralnu stimulaciju je dvostruki vibrator.

Osjećaj kako vagina i klitoris vibriraju istovremeno može biti odličan za neke žene, zbog čega je dobro odabrati vibrator s više brzina tako da možete početi s blagom stimulacijom.

Vibratori u obliku jaja su popularni jer se mogu umetnuti ili koristiti na klitorisu, a brzina se može kontrolirati.

Prije nego što počnete birati vibrator morate znati što vam pruža ugodu. Kako određeni dijelovi tijela reagira na stimulaciju? Istražite svoje tijelo s prstima. Uzmite si vremena da saznate što je najbolje za vas. Vibratori dolaze u svim oblicima i veličinama i dizajnirani su za specifične funkcije.

Prednosti vibratora na baterije je da su prijenosni, jeftiniji, dolaze u nizu oblika, veličina i boja. Nedostatak je da se kvare brže nego električni vibratori.

Električni vibratori su općenito bolje napravljeni i trajat će godinama.

Naravno, higijena je važna. Potrebno je dobro očistiti i dezinficirati vibrator nakon svake uporabe, jer ćete u suprotnom dobiti neugodne infekcije. Jednostavno rješenje je stavljanje kondoma na vibrator. Koristite antibakterijski sprej nakon svake uporabe.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije