Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Masturbacija je dobra za vaše zdravlje

Masturbacija je dobra za vaše zdravlje

Masturbacija je dobra za vaše zdravlje
  • Objavljeno: Subota, 17.04.2010.
  • Broj pregleda: 2.810
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

"Masturbacija je seks s nekim koga volite", rekao je Woody Allen, ali mnoge žene osjećaju sram zbog masturbacije. Ne samo da je u redu masturbirati, već postoje i velike zdravstvene koristi od voljenja sebe.
 
Ako ste poput većine žena, odgojene ste da gledate na samozadovoljavanje kao nešto prljavo, sramotno ili neugodno. Dok se masturbacija smatra savršeno prihvatljivom za muškarce, još uvijek je tabu tema za žene. Ne samo da nije pogrešna, već zaista može imati dalekosežne dobrobiti za zdravlje.

Seksualni klimaks je primarni razlog za masturbaciju

Naravno, primarni razlog za masturbaciju je seksualni vrhunac. To može biti važno sredstvo, jer je najlakši i najbolji način da se žena osjeća ugodno u vlastitom tijelu. Što ste više svjesni vlastite tjelesne potrebe, bolje ćete moći komunicirati s partnerom, što može dovesti do boljeg seksualnog iskustva za vas oboje.

Osim poboljšanja sposobnosti dolaska do orgazma, masturbacija zapravo može imati i druge pogodnosti.

Žene imaju tendenciju da se više povlače u odnosu na muškarce, a masturbacija je najlakši način da prevladaju taj problem. Nema razloga zašto ne biste imali mogućnost za uživanje i ne smije biti razloga da oklijevate o tome.

Masturbacija pomaže osloboditi od stresa

Naš svakodnevni život može biti pun stresa koji može dovesti do raznih zdravstvenih problema. Vjerovali ili ne, masturbacija je jedan od najlakših, najsigurnijih i najugodnijih načini za ublažavanje stresa. Može pomoći da poboljšate raspoloženje jer hormoni koji se oslobađaju tijekom orgazma mogu izazvati snažne osjećaje sreće i zadovoljstva.
 
Isti hormoni također mogu pomoći u olakšavanju određenih fizičkih nelagoda, kao što su grčevi i PMS razdražljivost, pa čak, u nekim slučajevima, migrene i glavobolje. Znanstvenici nisu sigurni točno koja je veza između orgazma i boli, ali mnogi ljudi su otkrili da postizanje seksualnog vrhunca može donijeti fizičko olakšanje.

Dok je masturbacija, sama po sebi užitak, ona također može imati pozitivan učinak na vašeg partnera. Neke ljude uzbuđuje gledanje partnera kako masturbira, a bolja predodžbu o tome što vam pruža zadovoljstvo može pomoći partneru tijekom seksa.

Ne biste se nikada trebali osjećati nelagodno, kada je u pitanju prikazivanje partneru što vam se sviđa, dobar seks bi uvijek trebao biti zadovoljstvo za oba partnera. Nema potrebe da osjećate krivnju zbog masturbacije. Masturbacija je normalna i prirodna.
 
I možda najvažnija stvar koju svaka žena treba znati o masturbaciji: to nije nešto što zbog čega trebate osjećati krivnju. To može biti jedna od najvažnijih stvari koje ćete ikada učiniti za sebe. Nemojte se sramiti i uživajte!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije