Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Od potrage do veze – 1. dio

Od potrage do veze – 1. dio

Od potrage do veze – 1. dio
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.05.2010.
  • Broj pregleda: 906
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sve više i češće slušam svoje  „single" poznanike i prijatelje, muškog i ženskog spola, kako jednostavno nigdje ne sreću i ne mogu naći one „prave". Pitaju se gdje su nestale te divne žene i muškarci s kojima bi mogli biti u vezi, a o ljubavi na prvi pogled kažu da su odavno prestali sanjati i da više ne vjeruju da uopće postoji. I kažu da traže na pravim mjestima, a nikako da nađu...

Poanta je u pravom načinu, a ne pravom mjestu jer, oni koje tražite su svuda oko nas, u autobusima, na koncertima i predstavama, u susjedstvu, u liječničkim čekaonicama, na radnim mjestima. Samo trebate uključiti svoje sustave za obradu informacija, REP sustave (sustavi kojima procesuiramo informacije) i koncentrirati se na uočavanje svih onih sitnih signala koje nam šalju ljudi oko nas...

Možda je baš ona prava/pravi tu na stepenicama kojima prolazite, sjedi i čita knjigu, i ovlaš Vas okrzne pogledom dok prolazite mimo nje... I dok slušate cvrkut ptica, osjetit ćete i miris njenog parfema u zraku i desit će se „klik" bez puno traženja, analiziranja, provjeravanja. Jednostavno ćete znati da je to to... Prepustite se, vidite što će Vam to donijeti, tražite, istražujte, provjeravajte s vremenom...

Ono što svakako treba znati je to, da u svakom trenutku moramo voditi računa o tome da je najvažniji prvi dojam kojeg ostavljamo o sebi, jer i mi sami najčešće procjenjujemo drugoga temeljem onoga što on odašilje o sebi, a mi uočimo i obradimo u prvih par sekundi. Tri sekunde su presudne za ostavljanje prvog dojma.

Da li ste žena koja često izađe na ulicu bez trunke šminke na licu i mimoilazite se sa prekrasnim muškarcima,  koji Vas niti ne pogledaju kako treba?  Vjerojatno su oni većina koju privlači sjajilo na usnama i istaknute oči, stoga drugo niste niti mogle očekivati. Jer on ima svoje kriterije, i samo okrznuvši Vas pogledom njegovom REP sustavu je bilo dovoljno da ne gleda dalje, jer nisu zadovoljeni njegovi minimalni kriteriji koji moraju biti ispunjeni da bi se upustio u daljnju komunikaciju. Muškarci, u neuglednoj odjeći, pokušavate li komunicirati se nekom zgodnom, lijepo obučenom ženom, no bezuspješno?! Ona zasigurno u svojoj hijerarhiji kriterija poželjnim smatra: uspješnog, lijepo obučenog, tako da ste automatski van igre. Samo zbog odjeće koja njoj šalje neku poruku.

Stoga, ako tražite, uvijek budite spremni na ljubav, budite spremni na to da nikada ne znate gdje i kada se može desiti „kobni" susret. Zato, dajte si malo truda i posvetite sebi par minuta prije nego što prođete kroz ulazna vrata, jer unatoč svemu, onom unutarnjem koje čini nas kao ljude, vanjski dojam koji ostavljamo je onaj koji je vrlo često presudan kako bi uopće došlo do prvog kontakta i do početka uspješne komunikacije. To ne znači da svaki put kada idete u kupnju morate biti u odijelu, ali znači da morate povesti bar malo računa tome da bude uredni i oku ugodni.

Osim toga, uvijek budite psihički spremni i svjesni činjenice da za neke stvari treba proći neko vrijeme i da unatoč činjenici što možda i znate da je osoba koju srećete u prolazu stvarno predstavlja ispunjenje Vaših snova, daje malo vremena i sebi i njoj prije nego što započnete otvoreno komunicirati. Kažu da  je i u prodaji magični broj pet, stoga, sačekajte da prođe peti susret prije nego zaključite da od toga nema ništa.

Osim prvog dojma, još je nekoliko čimbenika koji utječu na ostvarenje veze: slični karakteri i komplementarne potrebe, pravičnosti, ego, naše „ljubavne mape", Rx Sex ferohormon.

Dakle, za one ljubavi na prvi pogled presudne su prve sekunde i dojmovi koje smo ostavili u tim trenucima. A za sve ostale veze važni i presudni su ovi drugi čimbenici.

 Kako točno? Čitajte u drugom dijelu...

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije