Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ona kupuje, on nosi i vozi…

Ona kupuje, on nosi i vozi…

Ona kupuje, on nosi i vozi…
  • Objavljeno: Subota, 06.03.2010.
  • Broj pregleda: 293
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Šoping! Unatoč krizi i dalje neustrašivo trošimo, i muškarci i žene (dakako, žene „mrvicu" više). Svi idemo u kupovinu, kolektivno (obiteljski) hodočastimo u trgovačke centre, jednostavno postajemo zaslijepljeni blještavim izlozima trgovina koje nas mame da potrošimo kune. Dakako, često trošimo kune koje nismo ni predvidjeli za potrošiti. Nažalost, mnogi danas nemaju previše za potrošiti, neki nemaju ni što jesti, ali skoro svi nešto kupujemo. Ali kupiti barem neku sitnicu, onako reda radi, svakako. Jer svi kupuju, ne?!

Većina žena svako malo požele dobiti ili kupiti (naglasak na: dobiti) nove cipele, čizme, bunde, a mnoge od njih će dobiti ili kupiti (naglasak na: dobiti) i kape, šalove, rukavice, veste, čarape, intimno rublje, parfeme, losion za ovo, losion za ovo, ulje za ovo, ulje za ono, mlijeko za ovo, mlijeko za ono, itd. Muškarcima nije lako. Naime, iako većina nas muškaraca ne uživa u kupnjama, i mi ćemo si tu i tamo ponešto kupiti. Naravno, u većini slučajeva smo vozači naših boljih polovica (ukoliko ih imamo) ili barem naših majka ili sestara, prijateljica, teta, baka...

Vozimo ih do trgovačkih centara, teglimo vrećice sa njihovim odjevnim predmetima i obućom, potom guramo kolica uzduž i poprijeko golemih trgovačkih kompleksa koja su - uz hranu i piće - uglavnom pretrpani kozmetičkim i/ili higijenskim potrepštinama slabijega spola. Ona kupuje, on nosi i vozi... Ali, ako ništa, uvijek se iznova upoznajemo s novim sredstvima za njegu ženske kože, iako u tim trenucima, onako iz „gušta", poželimo iskočiti iz vlastite kože. Ali muškarci mazohistički uživaju u tome, uživaju činiti žene sretnima, i tako treba biti, tako je od pamtivijeka. To je dobri stari običaj, a običaje je teško mijenjati. I ne treba ih mijenjati, dodale bi žene. I zato nije čudno da zapravo živimo u „muškome svijetu" u kojemu vladaju žene, kako kaže ona stara mudra izreka. Muškarci se naivno stoljećima uvjeravaju da su oni gospodari svijeta, a zapravo su u stoljetnim zabludama. Neću (ne smijem) sada spominjati brojne povijesne, velike, ličnosti, lidere, koji su vladali velikim zemljama, narodima, a njima su vladale - njihove žene.

Žene su mudre, daleko mudrije od nas muškaraca, uvijek nađu prave argumente da nas uvjere zašto trebamo baš ove subote i/ili nedjelje „skoknuti" do trgovačkoga centra. Naravno, kad izađemo iz trgovačkoga centra, omjer kupljenoga često bude 90 prema 10 u korist žena. Ipak, Hrvati vole svoje žene i dat će im i zadnju lipu za njihove krpice, samo da ih puste na miru na proljeće kad počnu prijenosi utakmica na TV-ekranima. Poželjno je jedino da im donesu koju pivicu i grickalice, valjda su to zaslužili, ako ništa ono zbog vožnja od jednoga do drugoga trgovačkoga centra. I zbog kunica koje su potrošili na svoje najdraže. Ne možeš na kraj s njima, a još je teže bez njih. Mislim i na žene, i na kune...

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije