Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što kad ljubav umre?

Što kad ljubav umre?

Što kad ljubav umre?
  • Objavljeno: Petak, 14.01.2011.
  • Broj pregleda: 768
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljubav može biti izvor najveće radosti, ali i najveće boli u čovjekovom životu. Svaka ljubavna veza započinje s mnogo nade. Vjerujemo kako se konačno pojavila osoba koja nas razumije, koja nas prihvaća svim srcem, i uz koju ćemo se osjećati potpuno voljeni i zaštićeni. I svi očekujemo da će osjećaji strasti, povezanosti i sreće trajati čitav život. No, kao što smo svi iskusili - nada i stvarnost često se vrlo bolno sudare, a ljubav se nerijetko pretvara u mržnju.

Svaki odnos plaćamo. Ulaganje u odnos zahtijeva i vrijeme i energiju i svojevrsnu predanost. Moramo se odreći dijela svoje slobode, imati obzira prema drugoj osobi, prilagođavati joj se, možda u određenoj i promijeniti svoj dotadašnji način života. Što dobivamo za uzvrat? Mogućnost razvijanja odnosa punog međusobnog uvažavanja i razumijevanja, ali i mogućnost za uzajamno ili samo jednosmjerno vrijeđanje i maltretiranje. Ne bismo vam željele kvariti čar veze u kojoj možda trenutno uživate, ali svatko mora prihvatiti vjerojatnost da ista, nažalost, možda ipak neće trajati zauvijek. Rastemo, mijenjamo škole, radna mjesta, svoje potrebe, razvijamo se u različitim smjerovima. Jednako tako kao što su neizbježne sve te promjene, često su neizbježni i krajevi. A to znade biti bolno, osobito ako jedna strana taj kraj želi, a druga ne. Ne samo da se javlja osjećaj gubitka, osamljenosti i izgubljenosti, nego čovjek preispituje razloge prekida i svoj dio krivice.

Druga je opcija promijeniti svoj stav u odnosu na prekid veze. Kad ona počne škripiti, možda ju se može podmazati, umjesto da ju se do kraja zariba - ako se s problemom izađe na svjetlo dana prije nego što je jedan od partnera odlučio kako vezu više nema smisla nastavljati. Ako i dođe do prekida i ako on ne završi onim Možemo ostati prijatelji, makar bi mogao završiti bez osjećaja odbačenosti, ili barem s dojmom da smo stekli nekakvo iskustvo.

Više o ovoj temi pročitajte u knjizi:

Srce moje i tvoje u ljubavi stoje

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije