Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što se događa s našim tijelima za vrijeme seksa?

Što se događa s našim tijelima za vrijeme seksa?

Što se događa s našim tijelima za vrijeme seksa?
  • Objavljeno: Petak, 09.09.2016.
  • Broj pregleda: 1.614
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Seks je čin koji se često može odviti vrlo brzo i bez previše razmišljanja. Međutim, rezultati nedavnog istraživanja mogu promijeniti način na koji ljudi vide čin vođenja ljubavi. Korištenjem MRI (magnetska rezonanca) uređaja, praćene su moždane aktivnosti sudionika, protok krvi i pokreti mišića. Zaključeno je da se proces vođenja ljubavi odvija u 5 faza.

Prva faza

Prva faza obilježila je vođenje ljubavi u nekoliko fizičkih aktivnosti. Mišići u tijelu su postali napeti, porastao je broj otkucaja srca, a koža polako rumeni jer se ubrzava protok krvi u tijelu i ulazi u mozak. Pojedini dijelovi tijela kod oba spola polako natiču; uključujući grudi, vaginu, usne i penis. Bradavice se ukrute a spolovila podmazuju kako bi omogućila ugodnu penetraciju. To je faza koja je često povezana s predigrom i uzbuđenjem koje omogućava tijelu da se fizički spremi za čin vođenja ljubavi i naredne četiri faze.

Isprobajte ove vježbe za bolji seks!

Druga faza

Druga faza je vrlo slična prvoj. Međutim, u ovoj fazi su pojačane sve fizičke reakcije prve faze. Disanje se ubrzava a tijelo lagano podrhtava. Muški i ženski spolni organi postaju toliko osjetljivi, da je ponekad nužno postupno penetrirati. Krv i dalje ubrzano teče kroz tijelo.

Treća faza

Ovu fazu predstavlja orgazam i to je najkraća faza. Ženski orgazam je obilježen povišenjem krvnog tlaka, protokom krvi u svim organima i povećanim crvenilom na koži. Tijelo se dramatično zateže, prije nego se opustite. Mišići se lagano ili jače grče. Vagina i maternica imaju ritmičke kontrakcije, što je rezultat napetosti i pritiska tijela. Nakon vrhunca, na koži se može pojaviti i osip. Žene mogu doživjeti ejakulaciju u ovoj fazi. Neke žene postižu višestruke orgazme, tako da ova faza za neke žene može potrajati malo duže.

Četvrta faza

Muški orgazam rezultira otpuštanjem tlaka u cijelom tijelu. Mišići postaju izuzetno napeti prije nego se opustite. Nakon nevoljnih kontrakcija mišića, muškarci počinju ejakulirati. Krv i dalje ubrzano putuje kroz tijelo, zbog čega koža crveni i postoji mogućnost pojave osipa. Za većinu muškaraca, orgazam traje nekoliko sekundi.

Ovo voće bi muškarci trebali jesti za bolji seksualni život!

Peta faza

U posljednjoj fazi vođenja ljubavi, tijelo se sprema za povratak u stanje mirovanja. Muški i ženski organi se smiruju i otečenost se smanjuje. Umiruje se i protok krvi kroz tijelo, dopuštajući koži da poprimi prirodnu boju. Smiruje se i disanje. Žene mogu ponovno ući u fazu orgazma, ali većina treba vremena za oporavak prije nego počne nova stimulacija. Javlja se osjećaj euforije i sreće.

Iako se vođenje ljubavi može činiti kao jedan od najsloženijih procesa u našim životima, njegova jednostavnost je prilično fascinantna. Pomoću ovih 5 faza možemo razumjeti fizičke reakcije na stimulaciju i njihov odnos spram naših mentalnih reakcija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije