Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Upitnik: Tipovi ljubavnika

Upitnik: Tipovi ljubavnika

Upitnik: Tipovi ljubavnika
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.09.2010.
  • Broj pregleda: 2.774
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vaš ljubavni stil (ako nemate strpljenja)

Slijede opisi šest stilova ljubavi. Najprije ih sve pažljivo pročitajte, a potom rangirajte. Nemojte se usmjeriti na pojedine fraze i pojedine rečenice već pokušajte odrediti koliko se opis u cjelini odnosi na vas. Uz onaj koji je najbliži vašem stilu upišite broj 1, drugomu po redu dodajte 2 i tako sve do 6 koji upišite uz stil koji najmanje odgovara vašoj ljubavničkoj praksi.

a) _____ Pri izboru partnera više se oslanjam na razum nego na osjećaje. Želim dobiti najbolje, imati nekoga čije porijeklo i status su najbliži mojima. U suštini želim nekoga tko će mi što više odgovarati.

b) ______ Na najmanju moguću mjeru želim svesti obvezu i ovisnost o parneru. Ne želim se vezati samo za jednu osobu. Cilj mi je imati različite partnere i dobro se provoditi. Uživam u uzbuđenjima i izazovima što ih nose različiti ljudi, no ponekad osjećam krivicu zbog toga što se igram s njima kako bi ih zainteresirao za sebe zadobio njihovo povjerenje.

c) ______ Dobar fizički izgled mi je kod partnera jako važan. Vjerujem u ljubav na prvi pogled i nastojim već rano u vezi postići puninu odnosa i seksualnu intimnost. Nastojim, dakle, već od početka imati intenzivnu bliskost, mada je takav odnos kasnije vrlo teško takvim i održati.

d) ______ Nastojim graditi svoje odnose na dijeljenju, uzajamnom razumijevanju i uvažavanju, podršci i brizi. Moji se odnosi razvijaju postupno, često s osobom koja mi je prethodno bila dobar prijatelj. Ljubav je za mene više duboko prijateljstvo nego intenzivno emocionalno iskustvo.

e) ______ Sreća i zadovoljstvo mojeg partnera važniji su mi nego moji vlastiti interesi. Obično sam prema njemu vrlo strpljiv, pun razumijevanja i podrške. Prema osobi koju volim osjećam lojalnost i obvezu. 

f) ______ Postajem ovisan o drugoj osobi, treba mi puno pažnje, pokazivanja ljubavi i zajedništva. Želim s njom provoditi puno vremena; lako postajem ljubomoran. Volio bih kad bi moj parner radije provodio vrijeme samnom nego sa svojim prijateljima ili članovima obitelji. Općenito, teško mi je kad nismo zajedno.

  • Kad ste to učinili, učinite to isto za svog partnera. Rangirajte ove stilove onako kako mislite da bi to on učinio, a onda odgovorite na sljedeća pitanja:
  • Pogledajte ona dva stila koji vas najbolje opisuju. Koje su im prednosti, a koji nedostaci u vašem odnosu s partnerom?
  • Po čemu su vaši stilovi slični, a po čemu različiti od onoga kako doživljavate svoga partnera i njegove stilove?
  • Koliko su nesuglasice koje imate s partnerom u vezi s razlikama u vašim ljubavnim stilovima?
  • Kako biste rangirali stilove idealnog partnera? Zašto bi ta osoba bila idealna?
  • Sami odlučite hoćete li i svom partneru dati da ispuni ovaj upitnik i što ćete nakon toga.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije