Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Usvojite ovih 10 navika sretnih parova!

Usvojite ovih 10 navika sretnih parova!

Usvojite ovih 10 navika sretnih parova!
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.09.2016.
  • Broj pregleda: 868
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dr. Mark Goulston je psihijatar, međunarodni govornik i jedan od najprodavanijih autora knjiga koje se tiču parova i njihovih odnosa. Njegovih 10 savjeta za sretne parove podići će vaš odnos s partnerom na višu razinu.

Odlazite na spavanje u isto vrijeme

Sjetite se početka vašeg odnosa kada niste mogli dočekati trenutak da idete zajedno na počinak. Sretni parovi idu u krevet u isto vrijeme, čak i ako se jedan partner budi ranije i ispunjava obaveze dok se drugi partner ne probudi.

Njegujte zajedničke interese

Nakon što prođe strast, neki parovi uočavaju da imaju malo zajedničkih interesa. No, to ne znači da i dalje ne postoje aktivnosti u kojima možete zajedno uživati. Ako nemate zajedničke interese, nećete moći razvijati odnos. Također ne smijete zaboraviti njegovati vlastite interese jer na taj način sprječavate stvaranje ovisnosti o partneru.

Saznajte koliko vremena parovi trebaju provoditi zajedno!

Hodajte držeći se za ruke ili rame uz rame

Umjesto da jedan partner zaostaje ili povlači drugog partnera, pokušajte hodati rame uz rame. Sretni parovi znaju da je važnije vidjeti partnera nego znamenitost na putu.

Stvorite krug povjerenja i praštanja

Čak i ako se ponekad ne slažete i ne možete riješiti problem, znate da vjerujete jedno drugome i praštanje vam nije strano.

Usredotočite se na ono što partner radi ispravno, ne na pogreške

Tražite li partnerove pogreške, sigurno ćete nešto pronaći. Tražite li dobre stvari, pronaći ćete još više. Ovisi samo o tome što želite tražiti. Sretni parovi su orijentirani na pozitivne stvari.

Zagrlite partnera kada dođete kući

Naša koža ima memoriju dobrog dodira koji označava ljubav, lošeg dodira koji označava zlostavljanje i izostanak dodira što znači da smo zanemareni. Parovi koji se pozdrave zagrljajem njeguju memoriju dobrog dodira.

Jeste li u zdravoj vezi? Obratite pažnju na ove stvari!

Recite "volim te" i "želim ti ugodan dan" svako jutro

Ovo je odličan način da se pokaže malo podrške i tolerancije, jer i vas i partnera vjerojatno čeka stresan dan.

Recite "laku noć" svake noći, neovisno o tome kako se osjećate

To govori partneru da, bez obzira uzrujanosti ili ljutnju, još uvijek želite biti u vezi. Ovim činom pokazujete da je ono što imate s partnerom veće od bilo kojeg problema.

Javite se partneru tijekom dana

Nazovite partnera i pitajte ga kako je. Ovo je odličan način da prilagodite očekivanja i budete na istoj valnoj duljini kada se vratite kući. Na primjer, ako ustanovite da vaš partner ima grozan dan, nerazumno bi bilo očekivati oduševljenost nekom vašom dobrom pričom.

Budite ponosni na partnera

Sretni parovi vole biti viđeni i često razmjenjuju nježne dodire kojih se ne srame.

Imaju drugačije navike od nesretnih parova. Navika je, u ovom slučaju, automatsko diskretno ponašanje koje njegujete s partnerom. Potreban je 21 dan svakodnevnog ponavljanja ovih radnji kako bi postale navika.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije