Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

8 minuta ujutro

8 minuta ujutro

8 minuta ujutro
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.08.2010.
  • Broj pregleda: 3.011
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ustajanje i tjelovježba

Ovaj program vježbanja smanjuje vrijeme provedeno vježbajući, dok povećava energiju i rezultate. Gubljenje težine ne uzima puno vremena i nije teško kada koristite djelotvorne i dokazane tehnike.

Ako ne želite provesti sate u teretani, a želite izgledati dobro, ovo je program za vas.

Jutro je jedino doba kada većina ljudi ima malo slobodnog vremena. Kasnije u danu, rastresenost će se samo povećati. Planirate vježbati za vrijeme pauze za ručak, a nakon posla ste preumorni. Kada se obvežete da ćete vježbati ujutro, nećete imati vremena za isprike.

Vježbanje šalje signale da hipofiza oslobađa endorfin, prirodni lijek koji čini da se osjećate dobro. Što više endorfina imate u krvotoku, bolje se osjećate. Kada vježbate ujutro, osjećat ćete se bolje bez obzira što se događa u danu.

Izgradite mišiće kako bi se osjećali mlađe

Važan faktor koji određuje koliko trošite masnoće tijekom dana je količina mišićnog tkiva u tijelu. Više mišićnog tkiva znači efikasnije sagorijevanje masnoće.

Kada izgubite kilograme, gubite 75% masti i 25% mišića. Ali kada to učinite pomoću treninga snage, možete izgubiti gotovo svu mast, ali ne i mišiće. Svaki novi kilogram mišića sagorjet će oko 30 dodatnih kalorija dnevno.

Osjećat ćete se mlađe jer trening snage okreće leđa starenju i potiče vas da vježbate više tijekom dana. Nakon što vam mišići postanu jači, obično nakon 2 ili 3 tjedna, iznenada ćete raditi stvari koje niste smatrali mogućima. Šetat ćete umjesto da sjedite ispred TV - a, ići stepenicama umjesto dizala, te brzo hodati umjesto da sjedite cijeli dan. Sve to će ubrzati rezultate.

Što s aerobnim vježbama?

Iako je aerobna vježba bitna za jačanje srca i pluća, sama i nije najučinkovitiji način na koji se možete osloniti.

Ako se usredotočite samo na aerobne vježbe, vaš cjelokupni oblik tijela će ostati isti, čak i ako ste izgubili masno tkivo. Na primjer, ako ste građeni u obliku kruške, samo ćete izgledati manje kruškoliko, a vaše tijelo će i dalje biti slabo.

Vježbe će vam pomoći da poboljšate oblik tijela i sagorite masnoće. To ne znači da trebate odustati od aerobnih vježbi. Preporučuje se oko 30 minuta aerobnih vježbi na dan kako bi održali svoje srce i pluća jakima. Osim toga, aerobne vježbe pomažu smanjiti razinu stresa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije