Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Intenzivni trening koji traje 1 minutu

Intenzivni trening koji traje 1 minutu

Intenzivni trening koji traje 1 minutu
  • Objavljeno: Srijeda, 18.05.2016.
  • Broj pregleda: 1.015
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Imate 1 minutu vremena? To je sasvim dovoljno za učinkovit i intenzivan trening. Nedavno istraživanje je pokazalo da osobe koje svakodnevno rade trening visokog intenziteta 1 minutu rezultate vježbanja primijete već nakon 12 tjedana.

Ovaj trening je jako intenzivan. To znači da ćete u razdoblju od 1 minute morati uložiti ekstreman napor. Odaberite jednu od sljedećih vježbi i radite ju maksimalnim intenzitetom 1 minutu. Vježbe izmjenjujte iz dana u dan i rezultate ćete početi primjećivati vrlo brzo.

Vježba 1

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Ispružite desnu nogu prema naprijed i spustite se u iskorak. Skočite i u skoku zamijenite nogu. Svaki doskok treba biti u položaj za iskorak. Nastavite što brže izmjenjivati strane 1 minutu.

Vježba 2

Uzmite bučicu ili girju od 5 kilograma i stavite ispred sebe. Stanite tako da su stopala raširena malo više od ravnine s ramenima. Spustite tijelo u čučanj i izbacite unazad stražnjicu. Uzmite bučicu ili girju i naglo ju podignite naprijed tako da bude u ravnini s ramenima. Dok podižete girju ili bučicu, ispravite leđa. Nakon toga girjom ili bučicom zamahnite unazad kroz noge. Nastavite raditi vježbu što brže u razdoblju od 1 minute.

Vježba 3

Stanite u položaj za izdržaj tako da su ruke u ravnini s ramenima, a stopala na pilates lopti. Lagano savijte lakte. Spustite prsa prema podu i stopala privucite prsima, potom ih vratite unazad. Nastavite raditi vježbu što brže u razdoblju od 1 minute.

Vježba 4

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Zauzmite položaj za čučanj i ruke stavite na pod. Odskočite i zauzmite položaj za izdržaj, napravite jedan sklek i vratite se u početni položaj. Nastavite raditi vježbu što brže u razdoblju od 1 minute.

Vježba 5

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Uzmite bučice od 3 kilograma i podignite ih prema stropu tako da su laktovi lagano savinuti i malo ispod ravnine ramena. Spustite se u čučanj tako da su bedra paralelna s podom. Podignite se i ruke ispružite prema stropu.

Vježba 6

Stanite tako da su koljena lagano savijena i uzmite bučice od 3 kilograma. Ispružite desnu nogu i spustite se u iskorak. U isto vrijeme bučice primaknite prsima. Vratite se u početni položaj, zamijenite nogu i nastavite vježbu raditi što brže u razdoblju od 1 minute.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije