Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ples na šipci - više od dobrog treninga

Ples na šipci - više od dobrog treninga

Ples  na šipci - više od dobrog treninga
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.06.2011.
  • Broj pregleda: 1.443
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ples na šipci je način vježbanja koji je posljednjih nekoliko godina postao izrazito popularan među ženama u Hrvatskoj. Iako se na prvu može učiniti kako je za njega potrebna izrazita fizička kondicija, koordinacija i gimnastička sposobnost zapravo je ples onaj najvažniji dio koji vam omogućuje da zaplešete elemente oko šipke čime i oni najzahtjevniji, postaju izvedivi.

Naše tijelo neraskidivo je povezano s umom i duhom - i sve emocije i psihička stanja odražavaju se upravo na tijelu što zapravo znači da svaka stanica našeg tijela misli i osjeća. Emotivna, psihološka i mentalna stanja utječu na tijelo, ali i svaka tjelesna napetost utječe na emocije, psihu i duh.

Fizičko tijelo pravi je instrument, sama suština našeg postojanja i sredstvo izražavanja naših osjećaja, misli i naše duhovnosti. Osmijeh, kao ekspresija radosti, ljubavi, privrženosti ili rezultat dobrog vica, jedan je od ostvarivanja zadaće našeg tijela. Ista je stvar i s plesom. On je medij pomoću kojeg izražavamo duboke emocije po kojima jesmo ili nismo djelovali. Kako je rekla Martha Graham: "Pokret nikada ne laže. On je barometar stanja naše duše i govori o njemu svakome tko zna čitati."

Plesne tehnike koje to zapravo nisu

Svaka žena koja se ikad bavila plesom ili je barem zaplesala u privatnosti svoje sobe kada nitko nije gledao, zna kakav je sjajan i ispunjavajući osjećaj kretati se u skladu s glazbom i pustiti mišiće da se gibaju. Već samo kretanje, uz glazbu koja nas opušta, potiče lučenje serotonina, hormona sreće i dozvoljava nam da se makar na par trenutaka udaljimo od svakodnevnice.

Većina plesnih tehnika upravo su to - tehnike, i od plesača zahtijevaju pridržavanje formi, namještanja izraza lica, pa čak i glumu. Iako je i to dobar način izražavanja sebe, on ostaje u nekim zadanim okvirima i ne dopušta previše slobode te često, osim o trudu i znanju, ovisi i o onom sa čim se (ne)rađamo - talentu.

S druge strane, slobodan ples, onaj koji dozvoljava potpunu individualnost, izražavanje osobnosti, kretanje u vlastitom ritmu i slobodu bez zadane koreografije, ne ovisi o talentu, samo o trenutnom osjećaju osobe koja pleše. Osim ritmova i sličnih plesnih psihoterapija, slobodan ples način je koji je implementiran i u trening plesa na šipci.

Ples na šipci „Angels" tako, nakon nekoliko mjeseci treninga omogućuje ženi da plešući i korak po korak otkrivajući sebe, pronađe vlastiti, individualni ritam kretanja koji joj omogućuje da s vremenom spozna i slobodu pokreta koja oslobađa.

Sloboda pokreta - sloboda misli

Sloboda koju tako stječe je sloboda od negativnih emocija, stresa, krivnje, napetosti i nerealnih strahova, što joj omogućuje da postane snažnija i spremnija odgovoriti na svaki životni izazov. Žena koja slobodnim plesom i ovim ženstvenim pokretima izražava sebe postaje svjesnija svog tijela, svakog njegovog dijela, svakog mišića, a osjećaj koji pruža ta svjesnost u njoj budi samopouzdanje i prestaje biti opterećena svojim odrazom u ogledalu.

Oblikujući svoje mišiće, potičući ženstvenost, krećući se oko šipke i ono najvažnije plešući potpuno slobodno, žena je prisutna u sadašnjem trenutku i osjeća se lijepom. Pitanje izgleda i ljepote postavlja se i na njega se odgovara u duhu i emocijama, a treningom se doista djeluje i na vanjske rezultate tog posebnog unutarnjeg osjećaja.

Upoznajte svoju najženstveniju stranu

Program Angels treninga je stupnjevan, što znači da su polaznice pri upisu sve na istoj razini odnosno početnice u ovoj vrsti aktivnosti ukoliko se radi o prvoj razini. Nakon početnih razina koje će vas usmjeriti ka opuštanju tijela i usvajanju polaganog, nježnog i ženstvenog kretanja, upoznati vas s osnovnim elementima na šipci, avantura se nastavlja paralelno s vašim osobnim razvojem.

Polaznice prolaze kroz deset razina pri čemu je svaka razina podijeljen na četiri treninga koji se održavaju jednom tjedno po dva sata. Sat je organiziran u četiri faze: vježbe zagrijavanja na podu, plesno zagrijavanje, učenje i ponavljanje elemenata na šipci, te na kraju, ples. Broj polaznica jedne Angels grupe kreće se od osam do dvanaest.

Ako u vama tinja želja da se zavrtite oko šipke, upoznate svoju ženstvenost na poseban način ili jednostavno želite plesati, a još niste sigurne, pročitajte odgovore Angelsica na neka najčešća pitanja OVDJE.

Više informacija o Angels Plesu (Radnička 1a, Fitness centar Reforma) na šipci možete dobiti na brojeve telefona 099 60 90 901 ili 091 52 30 474 ili na mail: info@angels.com.hr. Posjete njihovu web stranicu: www.angels.com.hr ili im se pridružite se na njihovoj Facebook stranici: www.facebook.com/AngelsDance.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije