Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ples na šipci

Ples na šipci

Ples na šipci
  • Objavljeno: Petak, 25.03.2011.
  • Broj pregleda: 2.020
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako mislite da je ples na šipci jednostavno ples za zavođenje, onda ste jako u krivu. To je ne samo oblik egzotičnog plesa, već zapravo i aerobna vježba koja poboljšava snagu, fleksibilnost, izdržljivost i ravnotežu. Ples na šipci zahtijeva fizičku formu. Rizik od ozljeda je stvaran utoliko što je ovaj oblik treninga mješavina gimnastike i plesa, a ako ste novi u ovom, preporučljivo je da odaberete početnički tečaj.

To je naporan aerobni trening i razgibavanje tijela je nužno kako bi se spriječilo naprezanje ili ozljede. Ples na šipci nije samo za striptizete. Posljednjih deset godina, mnoge žene se odlučuju za ovaj oblik tjelovježbe.

Iako je uobičajeno mišljenje da plesačice nose visoke potpetice, one se ne preporučuju ako ste tek počeli s plesom. Mogu dovesti do ozljeda, osobito ako ste početnik jer je komplicirano izvoditi kretnje koje se traže ako morate paziti da ne padnete s visokih peta. Sexy donje rublje također nije potrebno. Sve što vam je potrebno za ples na šipci je vaša uobičajena odjeća za aerobik.

Ples na šipci je progresivan trening, što znači da možete početi polako i povećati razinu intenziteta kako postajete vještiji. Ples je ugodan i prilagodljiv, možete neprekidno mijenjati koreografije kako vam ne bi postalo dosadno. Ples je odličan način za povećanje samopouzdanja.

Kao oblik aerobne vježbe, plesom na šipci možete sagorjeti do 250 kalorija po satu. Također povećava fleksibilnost, poboljšava svijest o tijelu i držanje, gradi samopouzdanje i jača mišiće. Ples na šipci može biti stvar koju tražite da biste učvrstili tijelo i osjećali se seksi. Slušajte

Vježbe učvršćuju mišiće cijelog tijela, posebno gornjeg dijela. Vrtnja oko šipke je priličan izazov ako koristite samo jednu ruku . Žene koje vježbaju nekoliko puta tjedno nakon nekoliko mjeseci mogu lijepo oblikovati ruke i steći kondiciju vrlo brzo.

Žene također mogu očekivati ​​da će vidjeti poboljšanje mišićne definicije na bedrima. Napredniji potezi usredotočuju se na korištenje snage nogu za držanje dok torzo i ruke izvode koreografiju. Možete ojačati i učvrstiti sve glavne grupe mišića na tijelu.

Uz fizičke prednosti vježbanja postoji i nekoliko psiholoških prednosti koje ćete dobiti od ovog oblika vježbanja. Jedna od njih je pozitivan utjecaj na mozak. Ples na šipci pomaže osloboditi endorfin i serotonin,  a oni su prirodni lijek protiv bolova. Također uzrokuju osjećaj sreće i stvorit će osjećaj euforije.

Ne morate brinuti o bilo kakvom negativnom učinku ove vrste plesa. Možda ćete dobiti nekoliko modrica u početku, no s vremenom ćete naučiti upravljati svojim tijelom na šipci i tada će biti više opušteni.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije