Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pravo vrijeme za Power Plate®

Pravo vrijeme za Power Plate®

Pravo vrijeme za Power Plate®
 • Objavljeno: Srijeda, 05.05.2010.
 • Broj pregleda: 1.467
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Power Plate®  je vodeća vibracijska sprava u svijetu koja ima jedinstvene trosmjerne vibracije idealno prilagođene ljudskom tijelu u rasponu od 25 - 50 Hz . Harmonične vibracije izazivaju prirodne refleksne kontrakcije mišića 30 do 40 puta u sekundi ovisno na kojoj frekvenciji vježbamo. Zbog tako velikog broja kontrakcija skraćuje se vrijeme treninga i povećava njegov intenzitet što omogućava trening cijelog tijela u svega 20 do 30 minuta.

Na Power Plate®u mogu vježbati profesionalni sportaši, rekreativci, kao i pacijenti u rehabilitaciji od raznih ozljeda (ruptura prednjeg križnog ligamenta) bolesti (mulitpla skleroza, cerebralna paraliza, fibromijalgija, cistična fibroza) i stanja (bolna stanja kralježnice, stanje poslije moždanog udara itd).

Većina ljudi oduševljena je činjenicom da vježbanjem na Power Plate®u štede svoje dragocijeno vrijeme. Umjesto klasičnog treninga u teretani koji najčešće traje 1,5h sada imaju mogućnost u svega 20 do 30 minuta obaviti trening cijelog tijela i pri tome aktivirati gotovo 99% mišićnih vlakana dok je taj postotak kod klasičnog treninga tek oko 47%.

Power PLateTajna je u tome što se za opterećenje pri vježbanju na Power Plate®u ne koristi masa nego ubrzanje čime se povećava gravitacijska sila koja djeluje na tijelo pa takvo prirodno jednakomjerno opterećenje cijelog tijela djeluje poštedno na zglobove dok se kod klasičnog treninga u teretani dodavanjem vanjskog opterećenja jačaju mišići ali i opterećuju zglobovi. Zbog znatno kraćeg treninga, vibracije Power Plate®a reduciraju i izlučivanje laktata pa su i upale mišića nakon treninga znatno blaže nego kod klasičnog treninga.

Pri tome je važno napomenuti da nisu sve vibracije jednake niti su sve dobre za ljudsko tijelo. Danas se na našem tržištu može naći mnogo kopija koje  imitiraju ime i izgled Power Plate®a ali ne i tehnička obilježja i kvalitetu. Power Plate® funkcionira u sigurnom rasponu od 25 do 50 Hz čiju učinkovitost jamči MDD certifikat klase 2(a) - certifikat za medicinski proizvod koji jamči izvrsnost u proizvodnji ali i učinkovitost sprave u primjeni na čitav niz indikacija:

 1. Poboljšanje jakosti i snage mišića
 2. Gubitak težine
 3. Smanjenje celulita i masnog tkiva (oslobađajuči hormon rasta)
 4. Povećanje gustoće kostiju
 5. Poboljšanje cirkulacije i kardiovaskularne finkcije
 6. Poboljšanje ravnoteže i koordinacije
 7. Poboljšanje fleksibilnosti i raspona pokreta
 8. Smanjenje bolova
 9. Smanjenje stresa (snižavanjem razine kortizola)
 10. Smanjenje učestalosti padova kod starije populacije
 11. Poboljšanje kvalitete života

Uz napomenu da se frekvencija od 25 Hz koristi se u rehabilitaciji dok se 50 Hz koristi isključivo za masažu ne i za vježbu. Naši mišići nisu sposobni u sekundi odgovoriti s 50 refleksnih kontrakcija pa je i upitna učinkovitost sprava koje funkcioniraju na frekvencijama od 50 do 60 Hz. Nažalost ima i sprava koje funkcioniraju i na niskim frekvencijama iako je utvrđeno da je vježbanje na frekvencijama koje se poklapaju s frekvencijama ljudskih organa (od 5 do 20 Hz) potencijalno vrlo opasno zbog rezonancije. Privučeni niskom cijenom ,sličnim nazivom ili nedovoljnom informiranošću  vježbači mogu riskirati sigurnost i učinkovitost vježbanja zato vodite računa o tome kome prepuštate brigu o Vašem tijelu.

Power Plate je i dalje vodeći u industriji a njeni korisni učinci dokazani su u iscrpnim znanstvenim istraživanjima. Ova istraživanja provode se u SAD, Europi i Aziji. Unutar naše organizacije djeluje ugledni «Znanstveno-medicinski savjetnički odbor», kojega čine 10 liječnika iz različitih dijelova svijeta. Ovaj «savjetnički odbor» i naš edukacijski team trening stručnjaka, odražavaju našu posvećenost unapređivanju znanosti o zdravlju i wellnessu uz pomoć vibracije i demonstriraju zašto su Power Plate® sprave prvorazredne sprave za profesionalanu i osobnu upotrebu.

Na Europskom kongesu o pretilosti Dr. Vissers je predstavio jednogodišnje ispitivanje u Belgiji koje je dokazalo znatno bolji rezultat u mršavljenju i gubitku potkožne i visceralne masti kod skupine pretilih osoba koje su istodobno bile na hipokalorijskoj dijeti i tri puta tjedno vježbale na Power Plate®u u prosječnom trajanju od 13 minuta u odnosu na drugu grupu jednako pretilih osoba koje su bile na istoj hipokalorijskoj dijeti i imale konvencionalni trening po 1-1,5 sat. Studija je objavljena u Obesity Facts, The European Journal of Obesity (vol.3, No.2, 2010)

Vježbajte na Power Plate®u u fitness centrima, salonima ljepote, wellnes centrima i hotelima diljem Hrvatske. Popis centara pogledajte ovdje.

Više informacija o Power Plate®u potražite na:

www.laper.hr

http://croatia.powerplate.com/

Laper d.o.o.
Bukovačka 145, 10000 Zagreb
01/2326-000, 01/2325-999

Power Plate LOGO

Komentari

Najnovije

Najčitanije